Ongeacht of je op zoek bent naar specifieke vitamines om te kopen, of je bent er nog niet over uit. Omdat je terecht bent gekomen in deze artikel gaan wij je meenemen in verschillende vitamine soorten. Je hebt een goede keus gemaakt door wat meer informatie te zoeken. Veel mensen onderschatten namelijk hoe belangrijk vitamines wel niet zijn. Na het lezen van deze artikel over welke vitamines kopen, ben je ongetwijfeld over je twijfels heen!

De onderstaande vitamines ga je terugvinden in deze artikel. Zoals je gaat zien zijn er genoeg vitamines die we gaan bespreken.

Vitamines
A
B2
B3
B6
B11
B12
B17
C
D3
F
K1
K2
Q10

Welke vitamines heb ik dagelijks nodig?

Het is erg belangrijk om het slikken van vitamines serieus te nemen. Het draagt namelijk bij aan onze gezondheid, ontwikkeling en groei. Iets wat onmisbaar is zou je zeggen toch?

Het kan namelijk niet verwaarloosd worden. Als het lichaam vitamines niet zelf kan aanmaken, word het als essentieel gezien en dit is het geval bij de meeste vitamines. Het is dan ook leuk om te vermelden dat in Nederland de vitaminen tekort bijna niet voorkomt. Wel bestaat er bepaalde groepen die wat extra vitaminen nodig hebben.

In sommige gevallen zijn er bepaalde mensen die extra vitaminen nodig hebben. Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of de borstvoeding geven bijvoorbeeld. Deze vrouwen worden aangeraden extra vitamine B11 te slikken.

Welke vitamines je dagelijks nodig hebt, kan je ook uit voeding zoals fruit halen. Vitamine pillen is daarom dan ook een goede aanvulling hierop. Het is namelijk belangrijk om zorg te dragen aan je lichaam. Je verkleint de kans om ziek te worden en vergroot de kans op een goede gezondheid!

Immuunsysteem

Een vitamine wat niet vaak benoemd word. Dit neemt niet weg hoe belangrijk het voor ons kan zijn. Voor het reguleren van een goed werkend immuunsysteem, hebben wij vitamine B6 nodig. Het is ongekend hoe belangrijk deze vitamine is.

B6 is belangrijk voor de stofwisseling maar vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten in ons lichaam. B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen. Het is nodig voor de groei, een goede werking van het immuunsysteem, de bloedaanmaak en het zenuwstelsel.

Zo zijn er meer vitamines voor ons gezondheid en dus ook voor het immuunsysteem. Een wat minder bekend als zijn familie is de vitamine B17. Een vitamine wat zelfs gebruikt word tegen kankercellen. Dit word gezegd maar is nog niet helemaal bewezen.

Bij het slikken van bepaalde vitamines moet je voorzichtig zijn. Je mag niet van alle vitamines teveel slikken. De vitamine B17 is hier een voorbeeld van. Er kunnen vervelende bijwerkingen voorkomen. Vervelende bijwerkingen zoals hoofdpijn, duizeligheid, leverschade, misselijkheid en overgeven.

Een ander familielid van de B familie is de Vitamine B12. Wij kunnen zelf deze vitaminen aanmaken in het lichaam. Dit gebeurd door de micro-organismen in onze darm. Ondanks dat dit mogelijk is, kan er in dat deel van de darmen geen vitamine B12 meer opgenomen worden.

De voorraad wat ons lichaam gemiddeld heeft is voldoende voor minimaal 3 tot soms wel 10 jaar. Wanneer dit voorraad op raakt ontstaat er het tekort, na het dalen van het bloedwaarde. Het tekort aan B12 komt dus niet plotseling voor maar is ook niet in een korte tijd opgelost.

Het is gelabeld als een essentieel soort vitaminen voor ons. Voor allerlei factoren zoals het zenuwstelsel, het maag-darmstelsel, het immuunsysteem en het hart en vaatstelsel. Een tekort hieraan wil je liever vermijden. Dit zorgt ervoor dat de hiervoor genoemde factoren minder goed gaan werken met diverse klachten tot gevolg.

Weerstand

Zo ook voor een goede weerstand heb je een type vitamine en niet zomaar eentje. De welbekende vitamine C. De bekendste vitamine kan je wel zeggen en terecht. Iedereen kent deze vitamine die ons weerstand in stand houd. Naast het goed laten functioneren van onze weerstand, heeft het ook een functie als antioxidant.

Het kopen van vitamine C kan simpel zijn, overal zijn ze wel verkrijgbaar. Wat voor andere vitamines ook gelden is, zijn ze wel kwaliteit vitamines? Slik je bijvoorbeeld vitamine C wat een lage kwaliteit heeft krijg je niet genoeg vitamines binnen. Deze vallen namelijk traag uiteen. Dit betekent dat uiteindelijk weinig van de vitamine C door het lichaam word opgenomen. Hoge kwaliteit vitamines is wat je zoekt!

Vermoeidheid

Wil je met behulp van vitamines van je vermoeidheid af? Fit en sportief of een brakke gevoel? De keuze is aan jou. Je kan ook kennis maken met de vitamine B3 bijvoorbeeld. Net zoals de B1 en B2 variant, is de vitamine B3 verantwoordelijk voor het energie.

Bij een tekort aan bepaalde vitamines kan je merken dat je sneller vermoeid raakt. Het vermoeid raken kan een teken zijn van een tekort aan de vitamine Q10. Deze tekorten komen voornamelijk voor bij oudere mensen en mensen met bepaalde aandoeningen zoals kanker, Parkinson, diabetes of hartziekten. Naast het uitgeput erbij lopen kan je ook zenuwpijn, geheugenverlies en spierpijn ervaren.

Huid, haar en nagels

Elk vitamine heeft zo zijn werking of anders gezegd zijn doel. Ook voor je huid, haar en nagels zijn er vitamines. Namelijk de vitamines A en D. Vitamine A oftewel Retinol is zeer belangrijk voor een gezonde huid, haar en nagels. Dit komt omdat Vitamine A betrokken is bij de aanmaak van huidcellen en cellen in je luchtpijp, haar, tandvlees en longweefsel. Daarnaast is Vitamine A ook goed voor het afweersysteem en een goede werking van de ogen.

Weet welke vitamines je slikt. Een teveel aan een type vitamine kan schadelijk zijn voor als je bijvoorbeeld zwanger bent. Dat geld voor deze vitamine A. Een teveel aan Vitamine A kan schadelijk zijn voor zwangere vrouwen maar ook kinderen.

Niet te vergeten de vitamine D3. Samen met de vitamine B2 stimuleert de D3 ons lichaam voor een gezond huid. Zonlicht is ons belangrijkste bron van vitamine D. Door het blootstellen van het lichaam aan zonlicht, kan het huid zelf vitamine D aanmaken. Vitamine D zorgt er namelijk ook voor dat het fosfor en calcium goed worden opgenomen uit eten. Dit word dan vastgelegd in de botten en tanden tijdens het groei.

Dan hebben we nog de vitamine F. Een vitaminen wat boordevol gezondheidsvoordelen zit. Er zijn talloze huidverzorgingsproducten waarmee je het kan uitproberen. Het kalmeert het huid, houd vocht vast, beschermt het huid, bestrijd puistjes, verminderd ontstekingen en zorgt voor een mooie glans. Het kan niet ontbreken voor een perfecte huid!

Lever

Er zijn een aantal vitamines wat niet vaak besproken worden. Vaak hoor je de C, D en af en toe de B varianten voorbij komen. Ooit wel eens op de verpakking gekeken en de vitamine K gezien? Deze vitamine is onder te verdelen in K1 en K2. De vitamine K1 is voornamelijk bij het lever betrokken. Het activeert de stollingseiwitten en de anticoagulanten. Beide hebben ook een positieve werking op hart- en bloedvaten.

Sterke botten en tanden

Naast de K1 heb je ook de vitamine K2. Ons lichaam vereist kalk en het liefst op de juiste plekken in het lichaam. Hier speelt vitamine K2 een belangrijke rol. Een belangrijke rol is op zich nog zachtjes uitgedrukt. K2 is beter gezegd een onmisbare vitamine als het gaat om sterke botten en tanden. Het slikken van deze vitamine zorgt ervoor dat de kalk zich niet gaat hechten op de verkeerde plekken.

Bij het voldoende binnen krijgen van de vitamine K2, is het lichaam voorzien van de juiste middelen om kalk naar de juiste plekken te sturen. Grappig genoeg zijn mensen meer bezig met de kalkaanslag in hun vaatwasser, dan de kalk in hun eigen lichaam.

Waar koop ik mijn vitamines?

Vitamines kan je tegenwoordig ook online kopen. Je hoeft er niet meer de deur voor uit. De vitamines die je nodig hebt zijn online op het internet te vinden op verschillende websites. Van Etos, Kruidvat, Body & Fit, Topvitamins, Body en gym tot de Vitaminstore. Met name de commerciële merken Davitamon en huismerken van Kruidvat en Etos bevatten een lage dosis. Het is zelfs zo dat naast het lage dosis ook suiker word toegevoegd.

Daarnaast heb je nog steeds de keus uit genoeg merken. Als je voor de beste vitamine merken wilt gaan, kies je voor orthomoleculaire merken. Over welke merken hebben we het dan? Deze orthomoleculaire merken zijn Vitals, Solgar, Bonusan, Vitakruid, Topvitamins en Vitaminstore. De voorkeur gaat uit naar jou. Toch hebben wij al onderzoek gedaan voor jou en hieronder lichten wij Topvitamins uit.

Topvitamins

Al de vitamine merken die je nodig hebt zijn te kopen bij Topvitamins. Eenmaal als je vitamines ga kopen moeten ze wel kwalitatief zijn. Kwaliteit over kwantiteit. Vitamine pillen slikken die een goedkope prijs hebben bevatten niet de hoeveelheid dosis die je nodig hebt. Bij lange na niet!

Het zijn de extra euro’s zeker waard. Zo weet je zeker dat je de benodigde vitamines binnen werkt.

Bij Topvitamins heb je te maken met hoog kwaliteit. Een assortiment wat gevuld is met 100 % natuurlijke vitamines die jij nodig hebt. Van normale tabletten, kauwbare tabletten tot aan Gummies. Je vind naast vitamines tevens ook supplementen en superfoods!

Geef een reactie