Ben jij een man en ben jij opzoek naar een manier om je testosteron te verhogen? Je merkt dat je een tekort hebt en je wilt testosteron verhogen. Dan zit je in deze artikel goed. Wij gaan namelijk bespreken wat jij kan doen aan je testosteronspiegel.

Het is iets wat heel belangrijk is en tegenwoordig hebben ongeveer 60% van de mannen een tekort aan testosteron. De hoeveelheid testosteron van mannen is met 26% afgenomen in de afgelopen 30 jaar.

Zit jij in die 60%?

Heb jij bijvoorbeeld last van klachten zoals vetopslag rond de buik en heupen? Het baardgroei verloopt niet zo snel? Kijk dan snel verder en ondervind datgene wat jouw gaat helpen een beter testosteronspiegel te krijgen.

Wat is testosteron?

Eerst gaan wij het hebben over wat testosteron eigenlijk is. Het is niet de bedoeling om aan iets te gaan werken waarvan je de betekenis niet van weet. Vooral als man zijnde is dit wel iets waar je vanaf moet weten. Dit neemt niet weg dat het voor vrouwen minder belangrijk is!

Je kan testosteron namelijk zien als een geslachtshormoon. Beter gezegd, testosteron kan je zien als dé belangrijkste geslachtshormoon voor mannen. Testosteron word overigens ook geproduceerd in het vrouwelijke lichaam. Vele mannen staan er niet bij stil wat voor een invloed je testosteron heeft. Het heeft een vele malen groter impact dan dat je denkt. Je wilt vast lekkerder in je vel zitten of gewoon simpelweg een goed gezondheid.

Testosteron zorgt voor deze ontwikkelingen in het leven en voor meer. Waar testosteron ook voor staat is het ontwikkelen van de geslachtskenmerken voor jongens in de puberteit. Heb jij al een volwassen leeftijd behaald? Dan is deze hormoon onmisbaar.

Testosteron is onmisbaar voor vele factoren, voor je huid, botten, spieren, hersenen en je prostaat. Het heeft een invloed op de kwaliteit van je erectie, de werking van je prostaat zoals gezegd en het aanmaken van sperma. Niet te vergeten voor je libido (het zin hebben in sex) is testosteron ook essentieel.

Maar testosteron is niet alleen goed voor het ontwikkelen van je geslachtskenmerken. Zij regelen ook het vetopslag. Dit is waarom je vetopslag omtrent je buik gebeurd bij het tekort aan testosteron.

Testosteron tekort

Hoe kan je nou weten of je een testosteron tekort hebt? Met een te lage testosteronspiegel loop je namelijk risico’s op allerlei chronische ziektes. De chronische ziektes worden gezien als ziektes zoals: hart en vaatziektes, alzheimer, obesitas en diabetes type 2. Met dit besproken te hebben, wat is nou een tekort aan testosteron?

Een tekort aan testosteron kan je zien als een te laag testosteron gehalte in het bloed. Hoe ouder je word hoe meer je testosteron daalt. Let daarom dan ook goed op als je ouder bent want dan is dit zeker wel een artikel voor jou.

Volgens onderzoeken blijkt dat bij ongeveer 12% van de mannen boven de 50 jaar het testosteronspiegel zo laag is dat het voor klachten zorgt. Weet jij niet zeker of er bij jouw symptomen zijn wat te maken hebben met een te laag testosteronspiegel? Hieronder vermelden wij een aantal voorbeelden van symptomen die optreden bij een tekort aan testosteron.

 • Het toenemen van vet rond de buik en heupen
 • Depressiviteit
 • Afnemen van lichamelijke energie
 • Afname van spiermassa en spierkracht
 • Het verminderen van je lichaamsbeharing (bijvoorbeeld minder baardgroei)
 • Haaruitval
 • Het afnemen van je libido

Waarom testosteron tekort?

Hierboven hebben we al een voorbeeld gegeven over hoe het komt dat je testosteron daalt. Door het ouder worden daalt je testosteron en dat begint al rond je 25ste. De daling van de testosteron verschilt qua man. Bij de ene gaat het sneller als bij de ander.

Zo daalt de testosteronspiegel tot dusdanig laag dat er klachten optreden. Andere voorbeelden die je testosteron doen verlagen zijn als je teveel mentale klachten hebt, de verkeerde voeding naar binnen werk, de verkeerde training toepast, te weinig bewegen en een veelvoorkomende reden het slecht slapen.

Testosteron verhogen man

Het verhogen van je testosteron als man is een proces dat je kan doen op de natuurlijke wijze, maar daaraan tegen heb je ook het Testoplan die jouw kan helpen je testosteronspiegel op te krikken.

De stappenplan van het Testoplan telt maar liefst 11 stappen die ontwikkeld zijn door een biochemicus. Naast dat zijn ze ook gebaseerd op meer dan duizend wetenschappelijke onderzoeken. Schaf jij het Testoplan vandaag nog aan profiteer je van een tijdelijke aanbieding van 5 GRATIS BONUSSEN t.w.v. €149.

Kies jij ervoor om het op een natuurlijke wijze te doen? Hieronder vermelden wij een aantal mogelijkheden.

 • Probeer om lekker veel goede vetten binnen te krijgen
 • Het binnen werken van zink. Zink heeft namelijk een testosteron verhogende functie
 • Vitamine D is een vitamine dat kan bijdragen aan een normale afgifte van testosteron
 • Het is wetenschappelijk bewezen dat als je een korte periode gaat vasten, (bijvoorbeeld in de nacht) dat je testosteronspiegel kan verhogen

Je bent vast benieuwd wat er op je zit te wachten voordat je begint met je testosteron te verhogen. Zoals we al eens eerder hebben gezegd in deze artikel, verbeterd testosteron verhogen je gezondheid, je zit lekkerder in je vel en dat vol energie en heb je meer spiermassa en spierkracht.

Een ander iets wat belangrijk is, het kan zijn voor sommige mannen bij een goed testosteronspiegel dat ze zich aantrekkelijker voelen tegenover vrouwen. Je vraagt jezelf ongetwijfeld af hoe dat kan? Dit word veroorzaakt door de vrouwelijk oerinstinct waarbij een vrouw onbewust opzoek is naar een sterk, vruchtbare man.

Meteen aan de slag met Testoplan zou je zeggen toch?

Testosteron supplementen

Ben jij nog steeds benieuwd wat je kan doen om je testosteronspiegel te verhogen? Probeer het Testoplan.

Het Testoplan is er voor jou als man zijnde om beter te functioneren in de slaapkamer, om iets tegen je vetopslag te doen rond je buik en heupen en noem het maar op.Het is het proberen zeker waard.

Met behulp van de juiste voeding en levensstijl en niet te vergeten het Testoplan ga jij er gegarandeerd komen. Vooral voor de sporters onder ons, het aanschaffen van het Testoplan betekent gegarandeerd meer spiermassa en het verhogen van je stofwisseling.

Geef een reactie