Ooit wel eens aan een staafmixer kopen gedacht in plaats van een blender? Onder andere vanwege de comfort? Het gebruiken van een staafmixer heeft namelijk in sommige gevallen zijn voordelen tegenover een blender. De comfort is nog maar één van de voordelen. Het neemt minder plaats in beslag, het is gemakkelijker te gebruiken en het scheelt je schoonmaakwerk. Waar kies je dan voor, een staafmixer of blender?

Om de beste maar ook een goedkope staafmixer te kopen moet je wel beschikken over de juiste informatie. Omdat wij ons huiswerk hebben gedaan, hebben wij er al eentje kunnen uitkiezen voor jou! Lees snel verder en maak kennis met de beste staafmixer.

Staafmixer of blender?

Deze twee worden soms wel eens met elkaar vergeleken, een staafmixer en een blender. De reden hiervoor is omdat met beide te mixen valt. Dit zijn super handige apparaten voor wanneer je bepaalde ingrediënten wilt pureren. Alleen, datgene wat we blenden met een blender valt niet altijd te mixen met een staafmixer.

Wanneer je ingrediënten wilt gaan mixen dan is het belangrijk om te weten hoe je het eindresultaat wilt hebben. Waarom dit gezegd word is omdat bij het mixen van je ingrediënten met een staafmixer je afhankelijk bent van de vermogen. Wanneer je een staafmixer hebt met een te lage vermogen zal je een grover eindresultaat hebben dan met een blender.

Om het jezelf bijvoorbeeld gemakkelijk te maken voor het maken van een smoothie in de ochtend is een blender meer geschikt. Dankzij een blender ben je ook binnen enkele secondes klaar om je klontvrije smoothie binnen te werken.

Waarom een blender wederom boven een staafmixer gekozen kan worden ligt ook aan de hoeveelheid wat je wilt mixen. Vooral voor een grote hoeveelheid is het gebruiken van een blender aangeraden. Zo kan je voor het gemak bij een klein hoeveelheid een staafmixer gebruiken.

Dit is vanzelfsprekend dat je handiger uitkomt met een staafmixer als het om een klein hoeveelheid gaat. Dit scheelt je een boel schoonmaakwerk. Dankzij het gemak te hebben met een staafmixer als het gaat om een klein hoeveelheid, ben je niet minuten meer bezig met het schoonmaken.

Wat kun je allemaal doen met een staafmixer?

Genoeg gepraat over wat blenders wel kunnen en staafmixers niet. Want niet alleen blenders zijn voordelig in de keuken, dit geld ook voor staafmixers. Met het zicht op een gezonder leven is het hebben van een staafmixer ideaal. Als we het ook hebben over het even snel pureren van je ingrediënten in een klein hoeveelheid zijn staafmixers niet weg te denken.

Dit zijn handige machines om het je makkelijker te maken in de keuken. Hier ben je natuurlijk naar op zoek.

Wat een staafmixer allemaal kan is het uitproberen zeker waard. Want ben jij iemand die graag eigen sauzen maakt zoals mayonaise of simpelweg ingrediënten wilt pureren? Dankzij staafmixers is dit zeer eenvoudig.

Met staafmixers ben je bereid om smoothies met fruitsoorten zoals sinaasappels en mango’s te maken, eigen sauzen, ingrediënten pureren, eieren te kloppen en eventueel groente te mixen. Dit is allemaal mogelijk met een staafmixer.

De eindresultaat wat je krijgt na het mixen met een staafmixer is niet klontvrij, tenzij je kiest voor een staafmixer met hoog vermogen. Dit is wel goed om te weten voordat je een staafmixer koopt om je smoothies te maken. Een staafmixer is daarom dan ook beter bestemd voor andere doeleinden.

Accessoires staafmixer

Afhankelijk van welk staafmixer je koopt krijg je hier bepaalde accessoires bij. Met accessoires bedoelen wij bijvoorbeeld een hakmolen, een mixerstaaf of een maatbeker.

Deze accessoires zijn ook los te koop indien je een staafmixer wilt zonder accessoires en deze apart wilt kopen. Het gemak van het gebruiken van accessoires valt niet te betwisten. Dankzij deze handige tools voor je staafmixer ben je klaar voor alles!

Merken staafmixers

Het is mogelijk om de keuze te maken uit verschillende soorten en maten staafmixers. Je hebt daarnaast ook nog de keuze uit diverse merken staafmixers. Wanneer je een staafmixer gaat kopen, kom je verschillende namen tegen, onbekend en vele bekende. Tegenwoordig heb je naast de bekende namen ook nieuwe namen. Deze vind je hieronder terug.

  • Philips
  • Black+Decker
  • Bosch
  • Bestron
  • Braun
  • Tefal
  • Princess
  • Adler
  • MOA
  • Berlinger Haus

Beste staafmixer kopen van 2023

Bij het kopen van een staafmixer wil je misschien dat het niet veel plaats in beslag neemt. De keukenkastjes zitten vol en je hebt niet veel plaats meer in de keuken. Dankzij het aanschaffen van een staafmixer heb je niet veel plaats nodig.

Ben jij dus opzoek naar een handig apparaat die jouw tijd en moeite kan besparen in de keuken? En heb je al een blender maar wil je toch een makkelijk apparaat waarmee je kleine hoeveelheden kan pureren? Kijk dan hieronder verder naar de beste staafmixer in 2023 om te kopen.

Waarom zou je een staafmixer kopen?

Het is begrijpelijk dat je wilt weten waarom je een staafmixer moet kopen. Niet iedereen ziet de urgentie van een staafmixer, terwijl het je toch makkelijk maakt in de keuken. Dankzij een staafmixer bespaar je kostbare tijd en moeite.

Niks kan jou weerhouden eenmaal je een staafmixer hebt aangeschaft. Met een staafmixer kan je bepaalde recepten klaarmaken, smoothies en eventueel het mixen van soep of groente, waardoor het een vrijwel onmisbaar apparaat kan worden.

Met het gebruik van dit handig keukenmachine duurt het niet lang voordat je het schoongemaakt hebt. Dat wilt zeggen dat dankzij het weinig schoonmaakwerk je snel weer klaar bent voor het volgende.

Er zijn genoeg handige tips te geven waarom je een staafmixer zou kopen.

Waar moet je op letten?

Het is je misschien wel al opgevallen dat goedkope apparaten niks extra’s bieden en te dure apparaten meestal overbodig zijn. Daarom is het dan ook goed om te weten welke het beste bij jou past.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een staafmixer. Omdat je niet zomaar een staafmixer wilt kopen ga je moeten letten op bepaalde functies. Niet alle staafmixers zijn namelijk hetzelfde en elk heeft zo zijn unieke functies.

Het vermogen van een staafmixer is bepaald niet onbelangrijk. Dit bepaalt wat jij allemaal kan mixen, van klein naar groot. Je wilt namelijk wel weten waarvoor je je staafmixer kan gebruiken en hoe krachtig deze is.

Wil je een staafmixer regelmatig gaan gebruiken en ook vaak achter elkaar? Dan is het wel zo makkelijk om voor een licht type te gaan. Het zal beter aanvoelen dan een zwaar en groot staafmixer. Als je voor de beste staafmixer wilt kiezen dan moet je vooral naar deze punten kijken.

Hiernaast zijn er nog kleine puntjes waar je op kan letten. De snoerlengte is één van die kleine puntjes. Een snoerlengte van onder de 1 meter 50 is nogal kort. Kies daarom dan ook voor een staafmixer met een snoerlengte van zeker 1 meter 50.

Geef een reactie