Leuk dat je op ons pagina bent beland. Je bent op deze pagina beland omdat je het tijd vind om wat spiermassa te kweken. Spiermassa opbouwen begint met het zoeken naar de benodigde informatie. De complimenten naar jou omdat je al goed bezig bent. Je bent bezig met het onderzoeken naar wat nodig is om je doel te behalen.
Of je nou dit doel wilt bereiken om er beter uit te zien, of om gewoon simpelweg sterker te worden. Je hebt namelijk meerdere voordelen als het gaat om spiermassa opbouwen.
Ben je benieuwd hoe het allemaal in zijn werking gaat en wat nodig is om op een natuurlijk manier spiermassa te kweken? Lees dan snel verder en ontdek de gouden E-book wat garant voor succes staat.
Hoeveel spieren heeft een mens?
Dit is een vraag waar je vast en zeker wat meer over wilt weten, want het is wel leuk om te weten hoeveel spieren een mens heeft en welk spier je gaat trainen. Vooral voor fanatieke sporters kan het belangrijk zijn om te weten hoeveel spieren een mens heeft.
Echter is het moeilijk te zeggen. Zelfs anatomisten zijn nog bezig om de menselijke lichaam beter te leren kennen. Om precies te zeggen hoeveel spieren een mens heeft dat kan nog niemand zeggen. Wel kan er een schatting gemaakt worden.
Hoeveel spieren een mens heeft, het ligt er sterk aan hoe je ze telt. Je kan rekenen op minimaal 300 skeletspieren in het menselijk lichaam. Omdat sommige mensen anders verdeeld zijn dan anderen, maakt dit het tellen van de aantal spieren zowat onmogelijk. Er zijn zo’n honderd spieren die lastig te tellen zijn, een voorbeeld daarvan zijn de spieren in je handen en voeten.
De spieren in onze lichamen die bestaan uit 3 soorten:
- Skelet spieren: De skelet spieren zorgen ervoor dat ons lichaam kan bewegen
- Gladde spieren: Deze soort spieren zorgen ervoor dat onze darmen bewegen, maar ook veel meer
- Hart spieren: Deze spieren zorgen ervoor dat ons bloed door ons lichaam beweegt
Skelet spieren
De skelet spieren zijn de spieren die ons lichaam in staat stelt om te bewegen. Deze zijn bevestigd tussen twee delen van het skelet en lopend over 1 of meer gewrichten. Skelet spieren zorgen ervoor dat we het vermogen hebben om samen te trekken. Dit zijn manoeuvres die gedaan worden om te kunnen bewegen. De skelet spieren worden ook wel gestreepte spieren genoemd en zijn overal in het lichaam te vinden.
Gladde spieren
Deze gladde spieren bepalen de bewegingen van onze interne organen. Gladde spieren kunnen we zelf niet laten bewegen. Dit word (onbewust) gedaan door onze hersenen.
Het tellen van de gladde spieren is een onmogelijke taak en word beschouwd als een onbegonnen werk. De reden hiervoor is omdat gladde spieren verbonden zijn met andere gladde spieren. Het is dus niet duidelijk te zeggen waar een gladde spier stopt en waar de volgende begint.
Hart spieren
De naam zegt het zelf, de hart spieren bestaan uit spieren die rondom de hart zitten. Deze spieren zijn er om bloed in en uit je hart te pompen. Het hoeft niet verteld te worden hoe belangrijk deze spieren zijn.
De verschillende spiergroepen
Door de hoeveelheid aan spieren in ons menselijke lichaam, worden ze onderverdeeld in verschillende spiergroepen. Spiergroepen zijn groepen die uit meerdere spieren bestaan. De spieren die onderverdeeld zijn in groepen, werken samen om bepaalde bewegingen te kunnen doen. Een voorbeeld hiervan is de biceps. Het maakt het mogelijk met deze spiergroep biceps, om iets naar je toe te trekken en het spiergroep triceps is er voor iets van je af te duwen.
De welbekende spiergroepen worden hieronder benoemd:
- Biceps
- Triceps
- Schouders
- Borstspieren
- Buikspieren
- Rugspieren
- Kuitspieren
- Onderarmspieren
Deze spieren werken samen of onafhankelijk voor een bepaalde handeling te kunnen verrichten. Bij het gewicht heffen worden deze spiergroepen getraind om beter te presteren of om simpelweg er beter uit te zien.
Wat is een normaal spiermassa voor mannen?
Nu gaan we het hebben over het normaal spiermassa voor mannen. Want het is belangrijk om te weten wat een normaal spiermassa voor mannen is, voordat je ga beginnen met de spiermassa protocol voor mannen.
Spiermassa is het gewicht van spieren in je lichaam. Onder spiermassa behoren de skeletspieren, gladde spieren en het vocht in deze spieren.
De spieren functioneren als een soort motor die energie verbruikt. Ga je meer sporten? Dan neemt je spiermassa toe wat logisch is. Sport je meer dan heb je ook meer calorieën nodig.
Een verhoogd spiermassa zorgt voor een toename van ruststofwisseling in het lichaam. Niet alleen de ruststofwisseling neemt toe maar ook je metabolisme. Hierdoor helpt het je lichaamsvet te verminderen op een gezond manier.
Vergeet niet, bij het trainen van je spieren zal je spiermassa toenemen maar ook je lichaamsgewicht. Hierdoor word er ook geadviseerd om je spiermassa regelmatig op te meten. Zo kan je zien welk effect je trainingen op je spiermassa hebben gehad.
Spiermassa man en vrouw
Voor het spiermassa kweken als man en vrouw, verloopt het de eerste jaar het snelst. Met het opbouwen van spiermassa voor een man, kan je het eerste jaar ongeveer tussen de 3 á 5 kilo spiermassa kweken.
Helaas verlopen de jaren daarna minder snel. Je gaat in de loop van de jaren daarna minder snel spiermassa opbouwen.
Voor de spiermassa van een vrouw in de eerste jaar ligt het ongeveer tussen de 2 á 4 kilo aan spiermassa. Veel vrouwen zijn bang om spieren te kweken, bang om hun vrouwelijke vormen kwijt te raken maar niks is minder waar.
Hoeveel spiermassa jij als man of als vrouw kan opbouwen is ook afhankelijk van een aantal factoren. Voorbeelden zijn: of je goed traint, of je wel de juiste voedingsschema hebt (en die ook volgt), of je een gestrest leven lijd, je aanleg en of je voldoende slaapt.
Voor het bepalen van de spiermassa van een man en vrouw, word het percentage spiermassa in je lichaam berekend. Hieronder vind jij hoeveel een normaal spiermassa moet zijn voor een man en vrouw.
- Wat een normaal spiermassa van een man bedraagt is ongeveer tussen de 35% en de 55%
- De spiermassa van een gemiddelde vrouw bedraagt ongeveer tussen de 25% en 45%
Spiermassa opbouwen man
Het is niet onmogelijk om als man aan spiermassa opbouwen te beginnen. Bij sommige gaat dat wat langer duren dan bij een ander maar je moet gewoon de juiste principes weten. Daar houd het natuurlijk niet bij op, je moet je dan ook aan die principes houden!
Met het starten van spiermassa opbouwen, gebeurt dat niet alleen in de sportschool tussen de gewichten. Er is zelfs iets nog belangrijker dan dat. Wil jij met spiermassa aankomen? Dan moet je ook wat kookkunsten hebben.
Het is belangrijker namelijk dat je goed eet dan dat je goed traint, want train je nou goed maar eet je slecht? Dan is de kans groot dat je niet efficiënt spiermassa aan het opbouwen bent.
Spiermassa berekenen
Meten is weten!
De bedoeling van lezen van deze blog, is om wat spiermassa te gaan kweken. Weet je misschien al wat je BMI is? Het weten van je BMR (basale metabolisme) is minstens zo interessant. Een hoger BMR des te sneller je zal afvallen. Dat komt omdat je meer spiermassa hebt.
Je spiermassa meten is handig om te doen en een must voor fanatieke sporters. Waarom? Omdat als je fanatiek sport je vetmassa afneemt. Door middel van fanatiek te sporten, neemt het spierpercentage dan in tegendeel toe. Je wilt vast en zeker weten of je op de goede weg ben en welk effect je trainingen op je spiermassa hebben gehad. Daardoor word er geadviseerd om regelmatig je spiermassa te meten.
Spiermassa protocol voor mannen
Hier gaan we je informeren over alles wat je mag verwachten van de spiermassa protocol voor mannen. Als je jezelf nou afvraagt of dit nou wel iets voor jou is, hieronder vermelden we de voorwaardes voor de spiermassa protocol voor mannen.
- Je moet minimaal 18 jaar zijn
- Geschikt voor alle mannen die te weinig spiermassa hebben
- Alleen voor gemotiveerde mannen
- Voor beginners tot experts
- Mannen die nieuw zijn met krachttraining met een vetpercentage van maximaal 20%
Nu dat je weet dat jij geschikt ben voor de spiermassa protocol voor mannen, kan je hieronder lezen wat je mag verwachten.
- Je krijgt een simpel stappenplan, wat een praktische plan is. Met deze plan weet jij dus exact hoe je moet trainen, eten en de progressie op moet meten
- Spiermassa protocol heeft een uitgebreid theoretisch boek met de jarenlange kennis en ervaringen van de makers. Hierin vind je alle informatie over trainingen, voeding, supplementen en natuurlijk de lifestyle om jouw spieropbouw te realiseren
- De spiermassa protocol bevat een 12 weken trainingsschema. Deze trainingsschema is voor 3, 4 en 5 dagen per week. Deze trainingsschema is puur gericht op het opbouwen van spiermassa
- Niet te vergeten ook een macrocalculator is inbegrepen. Met de bijbehorende macrocalculator, bereken je vlug alle startwaarden voor je voedingsplan. Je calorieën en macronutriëntenverdeling worden goed overzichtelijk weergegeven. Dit is voornamelijk voor hoge en lage koolhydraatdagen
Dus schaf de Spiermassa Protocol voor mannen aan en begin VANDAAG nog met spieren kweken!