Je bent hier op onze blog beland waarin je de benodigde informatie vind. Deze review en ervaringen over de Apple smartwatch serie 5, is door een echte gebruiker geschreven. Dit verklaart dat je hier te maken heb met een echte kenner. Een Apple smartwatch is niet meer weg te denken tegenwoordig. Vooral als we het hebben over Iphone gebruikers.

Je ziet steeds meer mensen met een Apple smartwatch en dat is een goed teken. We leven al immers in een wereld waarin we te maken hebben met een ongezonde leefstijl. Als meer en meer mensen een Apple watch aanschaffen wilt dit zeggen dat er meer gekeken word naar het gezondheid.

Jouw gezondheid kan je gemakkelijk omzetten en te beginnen met een Apple horloge. Bekijk alle informatie die jij nodig hebt om tot aankoop over te gaan. Want een Apple smartwatch moet gezien worden als een investering in jezelf.

Beste koop
  • Speel muziek af zonder telefoon
  • Zonder telefoon berichten sturen
  • Batterijduur van méér dan 1 dag

Verkrijgbaar bij

bol.com (€339)

Review en ervaringen Apple smartwatch serie 5

De mensen van Apple streven telkens naar verbeteringen, keer op keer. Dit is dan ook te zien aan de Apple smartwatch serie 5. Je gaat hier meegenomen worden in ons review van de Apple smartwatch serie 5. Want ook al zie je de veranderingen niet zo snel, ze zijn er wel.

Hiervoor hadden we zelf de Apple horloge serie 3 gehad als eerste Iphone watch. Deze is in 2018 gekocht als verjaardagscadeau. Naarmate de jaren verstreken zijn we vorig jaar overgestapt naar de Apple smartwatch series 5. Vandaar dat we hier ook een eerlijk en betrouwbaar review kunnen delen over het kopen van een Apple smartwatch serie 5. Zo kan je eigenlijk wel zeggen dat we genoeg ervaring hebben om over de Apple smartwatch mee te praten.

Een van de belangrijkste dingen dat is aangepast is wel direct zichtbaar. Het gaat hier over de always-on-scherm. Dit zodat jij gemakkelijk de tijd en bijvoorbeeld andere belangrijke informatie kunt terug zien. Elk wijzerplaat is voorzien van optimalisering waardoor je kan genieten van een langere batterijduur. Dit terwijl je bij de vorige modellen op de scherm moest tikken, is dit niet meer het geval.

Voor de voorheen gebruikers van de Apple smartwatch serie 3, is dit een leuke upgrade. Zoals wij kunnen jullie dan ook genieten van leuke veranderingen. Dit is minder het geval bij de gebruikers van de Apple smartwatch serie 4. Zo kan je al raden dat de verschillen niet zo héél groot zijn in tegenstelling van de Apple smartwatch serie 4. Lees snel verder en laten we duiken in de verschillende functies en apps van deze tool.

De batterijduur van een Apple smartwatch serie 5

Wij gaan beginnen met het hebben over het batterijduur van deze Iphone watch 5. Ja, je leest het goed een Iphone watch. Deze Apple horloge is namelijk alleen bestemd voor Iphone gebruikers. Heb jij dus een ander merk telefoon? Een Samsung bijvoorbeeld? Dan houd het al snel op. Een Iphone watch 5 kan namelijk niet gekoppeld worden met een ander merk telefoon.

Gebruikers van bijvoorbeeld Samsung telefoons hebben dan een ander alternatief. Zoals Iphone gebruikers Apple smartwatch hebben, zijn er ook smartwatches speciaal voor Samsung.

Hier spreken we uit ervaring, omdat we niet één maar 2 Apple horloges hebben gehad. Na het kopen van de 2de Apple horloge, wouden we namelijk de eerste Apple horloge verkopen. Dit wouden we doen aan iemand die een Samsung had. Eerst hebben we samen gekeken of het mogelijk was voor het koppelen naar de desbetreffende persoon. Dit verliep zonder succes af.

Maar om over te gaan naar de batterijduur, hebben de mensen van Apple wel een klein verbetering aangepast. Dit in vergelijking met de vorige modellen. Het ligt er ook aan hoe jij jouw Apple smartwatch serie 5 instelt. Want met het Always-on-scherm verbruik je uiteraard logisch gezien meer accu.

Toch kunnen we zeggen dat uit eigen ervaring er wel een verschil is. Zelf zoals gezegd hadden wij hiervoor de Apple smartwatch serie 3 gehad en deze ging maar ongeveer één dag mee. Met de Apple smartwatch serie 5 zit je gemakkelijk aan het dubbele. De batterijduur van een Apple smartwatch serie 5 is pakweg 2 dagen dus.

Uit onderzoek is er gebleken dat Apple hiermee bezig is. Dit moet ook verbeterd worden als je ziet wat Apple in de toekomst allemaal wilt bereiken. Apple wilt namelijk ook met een slaap-volgfunctie komen. Dit vereist wat batterijduur waardoor wellicht Apple met een speciale modus zal komen voor het nachtgebruik om het mogelijk te kunnen maken.

Is de Apple smartwatch serie 5 waterbestendig?

Laten we gelijk je twijfels wegnemen, de Apple smartwatch serie 5 is waterbestendig! Dat is lekker makkelijk toch? Je hoeft dus niet bang te zijn om met je Apple smartwatch serie 5 te gaan douche. De waterbestendigheid is niet blijvend, dit kan wel na verloop van tijd afnemen. Wel moet je oppassen voor het blootstellen aan zeep. Het blootstellen aan zeep is namelijk één van de manieren om de waterbestendigheid te doen afnemen.

Je kan eenvoudig lekker een duikje nemen met deze Apple horloge om je pols. Dit kan wel tot maar 50 meter diep. Het is dan wel goed om van bepaalde functies af te weten als je dit wilt gaan doen.

We hebben het hier namelijk over een functie die de water uit je Apple horloge verwijderd. Bij het ontgrendelen van je Apple horloge, veeg je van beneden naar boven om wat functies te kunnen bekijken. Bij het gebruiken van de digital crown om naar beneden te scrollen, of het swipen van beneden naar boven, kom je deze functie tegen. Op een duur zie je namelijk een soort druppel figuur.

Bij het klikken op die druppel figuur, vraagt de Apple horloge jouw om de digital crown te draaien. Eenmaal dat gedaan hoor en voel je je Apple horloge het water eruit trillen. Na enkele secondes geeft de Apple smartwatch jouw de bevestiging dat het is gelukt.

Dit is dan ook vereist om het water uit de Apple horloge te krijgen. Wel zo handig zoiets!

Workouts voltooien met een Apple horloge?

De workouts op een Apple horloge voltooien helpen jouw de benodigde doelen te behalen. Deze workouts kunnen voor die extra duwtje zorgen om tot actie over te gaan. Dit alles staat in het teken voor extra motivatie. Zo krijg jij ook elke maand een uitdaging op je Apple watch die je moet behalen voor een medaille te krijgen. Bijvoorbeeld vul 19 dagen je trainingsring. Dit was voor ons de uitdaging van afgelopen augustus.

Of je nou graag naar buiten gaat om te rennen, fietsen of voor een intensieve intervaltraining. Dit is allemaal mogelijk met de activiteiten app van een Apple horloge. Zo krijg je elke maand weer een nieuwe uitdaging om te behalen. Dit word dan beloont met een medaille. Wat je ook kan doen is het koppelen van je Apple horloge met een vriend of familielid. Zo kan je een wedstrijd beginnen om te zien wie er het meeste calorieën verbrand na één week.

Degene die na één week de meeste dagen gewonnen heeft, krijgt een medaille en wint dus de wedstrijd. Dit kan jouw (en je naasten) goed triggeren om vooral leuk af te vallen. Dit kan jij lekker gezellig doen met een naasten. Zo word jij niet alleen geholpen, maar kan jij hiermee ook andere helpen. Twee vliegen in één klap.

Naast de medailles die we besproken hebben, is er nog genoeg te ontdekken. Zo kan je ook bijvoorbeeld een medaille verdienen door één week lang je staan ring te vullen. Dit houd in dat je 7 dagen lang minimaal 12 uur per dag moet staan. De medailles houden maar niet op. Dit geld namelijk ook voor je bewegingsring en je trainingsring.

Welke Apple horloge kopen?

Voor een overzicht van de Apple horloges op Bol.com kan je hier terecht. Maar zelf raden we aan om een wat nieuwere Apple horloge te kopen. Dit is niet verkeerd bedoelt maar de voordelen volgen. De nadelen van het kopen van een wat oudere Apple horloge is vooral de batterijduur.

Zoals je al kon lezen in één van de voorgaande alinea’s, is de batterijduur wel één van de nadelen. Bij het kopen van een Apple horloge, let je niet echt op de batterijduur. Je bent blij dat je hem hebt, en blij dat die om je pols zit. Maar zoals we zelf ervaarde, naarmate de tijd trok het wel je aandacht. Op zich maakt het niet uit want je slaapt er niet mee. Elke dag voor het slapen gaan, kan je je Apple horloge op de oplader zetten. Zoals wij dat ook doen.

Apple smartwatch serie 5 kopen?

Het kopen van een Apple smartwatch serie 5 is een goed investering. Met het always-on-scherm zijn de tijd en wijzerplaat altijd zichtbaar. Zo ervaar je de Apple horloge alsof het een normale horloge is. Zelf kan je dit ook uitschakelen wat dan te maken heeft met de besparing van batterijduur. Naast dat heb je diverse apps tot je beschikking bij de Apple watch 5. Apps voor je gezondheid, hart, valwaarschuwing, gehoorbeschadiging controleren en véél meer!

Kortom de onderscheiding is er zeker als je kijkt naar de vorige modellen. Deze Iphone watch 5 is verkrijgbaar in verschillende soorten bandjes overigens. Je kan onder andere kiezen voor roestvrij staal, keramiek, aluminium en titanium. Dit is voor het eerst dat een Apple horloge verkrijgbaar is in titanium. Ook krijg je een extra Apple horloge bandje erbij. Deze kan je dan gebruiken ter reserve.

We hebben zoals bij de vorige edities weer te maken met 2 formaten. Zo heb je de Apple watch serie 5 40 mm en de Apple watch serie 5 44 mm. Deze Apple horloge is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Zelf hebben wij gekozen voor de 44 millimeter formaat. Dit omdat de vorige Apple horloge, de Apple smartwatch serie 3 al 40 millimeter was. Het spreekt voor zich dat een grotere formaat wat makkelijker leest. Daarom ook heel tevreden met de 44 millimeter.

Deze Iphone watch 5 is gemaakt in 3 verschillende kleuren. Spacegrijs, zilver en goud. Spacegrijs komt voornamelijk het meeste voor.

Apple watch kopen of niet?

Twijfel je tussen een Apple watch kopen of niet? Dat is te begrijpen. Dit is een device die speciaal gemaakt is voor een gezonder leven. Dit staat voor ons centraal! Vandaar ook deze eerlijke review en ervaringen over het kopen van een Apple smartwatch serie 5.

Je hebt te maken met een apparaat dat om je pols zit. Je kan een Apple horloge wellicht zien als een trainingsmaatje. Een trainingsmaatje die dagelijks je bewegingen bijhoudt. Plus krijg je genoeg inzichten in je gezondheid en conditie. Dit kan met behulp van apps zoals het menstruatiecyclus bijhouden, mindfulness en het geluid app voor gehoorschade te voorkomen. En deze trainingsmaatje is lekker dichtbij, één oogopslag van je vandaan.

De Iphone watch 5 heeft een slaap-app die meer bijhoud dan alleen je slaappatroon. Ben jij iemand die moeite heeft met slapen? Samen met je Iphone helpt deze app je een vaste slaaproutine te ontwikkelen. Dit om jouw elke nacht opnieuw de benodigde slaap te laten behalen.

Het gaat hier om een slimme apparaat. Je krijgt zelfs hulp wanneer je hard valt. De Apple watch series 5 kan namelijk detecteren wanneer je hard valt. Dit word de valdetectie genoemd, of te wel valwaarschuwing. De Apple watch series 5 kan weten wanneer je vervolgens niet kunt bewegen. Op dit moment worden automatisch hulpdiensten ingeschakeld. Als het gaat om een noodsituatie kan je direct hulp inschakelen. Dit doe je door middel van de knop aan de zijkant (digital crown) ingedrukt te houden.

Om nog een handige functie aan te kaarten, de handen wassen functie. Je Apple horloge merkt wanneer je je handen aan het wassen ben. Wat je Apple horloge dan doet is het aanmoedigen om dit zeker 20 seconden te doen. Wel zo makkelijk nu dat we meer aandacht moeten besteden aan het handen wassen. Wat je ook kan doen is het instellen van een herinnering. Je komt dan thuis en krijgt een herinnering om je handen te wassen.

Beste koop
  • Speel muziek af zonder telefoon
  • Zonder telefoon berichten sturen
  • Batterijduur van méér dan 1 dag

Verkrijgbaar bij

bol.com (€339)
Geef een reactie