Het kan zo zijn dat het leven je op de proef heeft gesteld als er gekeken word naar het verzamelen van spullen bijvoorbeeld. Thuis is het een bende en vol met onnodig en onbelangrijke spullen. Het woord minimaliseren is duidelijk niet bekend bij zulke mensen.

Ben jij één van deze mensen en ben je benieuwd wat je hier tegen kan doen? In combinatie met yoga hebben dezelfde makers nu ook een e-book over het minimaliseren van je leven uitgebracht.

Andere voorbeelden zijn, heb je last van dat je leven te druk of te vol is? Het verlangen naar meer ruimte, meer vrijheid en wat misschien het belangrijkste is meer tijd, is toch wel iets wat veel mensen mee kampen.

Ondervind daarom dan ook in deze blog hoe jij in 7 weken je leven succesvol kan minimaliseren.

Wat is minimaliseren?

Ben jij dus benieuwd hoe je het leven makkelijk kan maken of simpelweg kan minimaliseren? We gaan namelijk bespreken hoe je vooruit kan gaan in het leven door middel van het minimaliseren van bepaalde factoren in het leven. Factoren in het leven wat jouw bijvoorbeeld onnodig stress bezorgen.

Het doel van deze blog is om jouw te informeren over de mogelijkheden om meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven te vinden. Want wat is nou minimaliseren? Voor vele mensen betekent minimaliseren het weggooien van overbodige spulletjes, maar niks is minder waar.

Minimaliseren betekent niet per direct het weggooien van je spullen maar het helpt je om eens goed te kijken naar welke dingen wel of geen bijdrage leveren aan je geluk. Althans, zo word het minimaliseren van het leven gezien. Het doel is natuurlijk niet om aan het einde van de rit met een leeg en kaal huis te zitten.

In deze blog gaan we het voornamelijk hebben over het bereiken van een opgeruimd huis, die ingericht is met dingen die je helpen om gelukkiger te zijn. Dit kan alleen maar leiden tot een gezond leven.

Het minimalisme geld dus alleen voor de dingen die geen bijdrage hebben aan ons geluk en aan ons gezondheid. De bedoeling is dat we de dingen die ons wel geluk en gezondheid bezorgen, dat we die juist gaan maximaliseren!

Minimalisme

Hierboven hebben we in het kort besproken over hoe het minimalisme gezien word. Nu gaan we het hebben over het maximaliseren, want er moet niet alleen geminimaliseerd worden maar ook het maximaliseren speelt natuurlijk een belangrijke rol.

Wij allemaal zijn gedwongen sinds de coronacrisis om anders te gaan denken. Wat er allemaal essentieel is in het leven of dat wat niet essentieel is. Door het te moeten leven in quarantaine is het dan ook makkelijk als je wilt gaan minimaliseren. Je bent continu thuis waardoor je meer bezig kan zijn met je huis anders inrichten.

Ongeacht dat we onze fysieke spullen hebben is dit niet wat het verschil maakt. Dat wat het verschil maakt blijft toch wel onze sociale contacten en ons gezondheid. Om dan toch iets positiefs te moeten halen uit het negatieve, met de vrije tijd dat we hebben kunnen we ons leven maximaliseren met minimalisme.

Door het investeren in minimalisme zal het leven je veel geven en blijven geven. Wat de impact is van de voordelen van minimaliseren word zwaar onderschat. Onterecht zou je zeggen als je ziet wat voor een invloed het heeft op het leven.

Waarom overgaan naar het minimaliseren?

Als je nog niet helemaal overtuigd ben over waarom je het beste moet beginnen met minimaliseren, word dat binnenkort snel duidelijk. Het minimaliseren heeft zijn vele voordelen. Het is dan ook handig als je voor het beginnen met minimaliseren de voordelen kent. Onderstaand vind je een tien voordelen door het toepassen van minimalisme.

 • Minder stress
 • Meer ruimte in huis
 • Je bent minder snel iets kwijt in huis
 • Gevoel van vrijheid
 • Je dankbaarheid groeit
 • Meer rust
 • Minder afleiding
 • Meer zelfvertrouwen
 • Je zal leren beter los te laten
 • Meer grip op je leven

Hierboven heb je de voordelen van het minimalisme bekeken. Het is dus erg belangrijk te overwegen om bijvoorbeeld een e-book over minimaliseren aan te schaffen. De e-book die we hieronder bespreken leert jou belangrijke factoren om toe te kunnen passen in je leven. Het zal een wereld van een verschil zijn mocht je deze stap maken.

Hoe moet ik minimaliseren?

Hoe je gaat minimaliseren is simpelweg met de e-book hieronder over minimalisme. Het is dan ook handig om de inhoud te weten van deze e-book. Als je niet tevreden bent over dee e-book kan je binnen 30 dagen je geld terugkrijgen. Je kan namelijk met een simpel mailtje versturen je investering terugvragen.

De bedoeling is om jouw binnen 7 weken te veranderen in een positieve zin. Minder stress en vooral een opgeruimder leven. Is dat niet van orde binnen 30 dagen? Geen probleem je investering van 87 euro kan dus teruggestort worden.

In principe is het de bedoeling om het minimalisme en de filosofie erachter toe te passen op alles wat je ongelukkig, stress bezorgt en ongezond maakt. Door het toepassen van deze methode, krijg je automatisch meer tijd, ruimte en vrijheid om de dingen te doen die juist wel bijdrage hebben aan de lifestyle die jij graag zou willen bereiken. Hier is de e-book over minimaliseren een echte aanrader!

Ben jij benieuwd wat je allemaal krijgt bij het aanschaffen van de e-book minimaliseren? Kijk dan hieronder waar alles goed overzichtelijk word aangeduid voor jou.

 • Je krijgt een uitgebreide cursushandleiding van de online cursus minimalisme ter waarde van €37
 • Om je te helpen om meer diepgang te vinden, zijn er 8 exclusieve trainingsvideo’s ter waarde van €67
 • Voor meer mentale helderheid krijg je audio oefeningen erbij ter waarde van €17
 • Om praktische oefeningen te doen en begeleiding te krijgen voor de vier verschillende modules van de minimalisme cursus, krijg je 4 werkboeken ter waarde van €137
 • Je beschikt over begeleiding van professionele docenten ter waarde van €47
 • Een bonusmodule krijg je er ook bij voor het minimaliseren met een gezin en kinderen ter waarde van €17
 • Onbeperkt en overal toegang kunnen krijgen over de inhoud van de cursus en toekomstige updates
Geef een reactie