Het kijken op diverse platformen zoals onder andere Instagram en Facebook is niet echt iets waar je direct gelukkig van kan worden. Vooral als we het hebben over mensen die niet tevreden zijn over hun lichaam en te maken hebben met een lage zelfvertrouwen. Dan is ook te begrijpen dat je wilt weten hoe je moet afvallen.

Met het openen van bepaalde platformen kom je alleen maar afgetrainde, slanke en fitte mannen en vrouwen tegen. Het klinkt misschien onschuldig maar het steeds bekijken van deze foto’s van gezonde mannen en vrouwen zal je niet ten goede doen. Dit werkt zelfs averechts.

Als jij wilt afvallen, dan zal je zeker niet de oplossing vinden op deze platformen. Dit is namelijk niet het medicijn tegen afvallen. Het kijken naar andermans six pack bezorgd jou niet die sportieve bouw die jij wilt.

Blijf gerust kijken, want om jou te kunnen helpen, is deze blog geschreven. Hoe moet ik afvallen? De antwoord op je vraag vind je hier in deze artikel.

Gezonde voeding

Een van de belangrijkste redenen, misschien wel dé belangrijkste reden waarom er meer dan 50% overgewicht heerst in Nederland, de titel verraad het al. Vandaar dat wij ook met deze onderwerp beginnen. Ja inderdaad, je voeding.

Het is te begrijpen wanneer je wilt gaan afvallen dat je nog niet de besef hebt hoe belangrijk het voeding gedeelte is. In dit artikel gaat dat jou wel duidelijk worden. Dat komt omdat in dit artikel wij de poging gaan maken om jou wakker te maken. Het liefst ook nog op tijd zodat je het maximale rendement en resultaat eruit kan halen.

Het is belangrijk om je lichaam te voeden met de juiste voeding. Hoe ouder je word hoe meer je de nadelige gevolgen zult gaan zien van het verkeerde voeding te eten. Begin daarom dan ook zo vroeg mogelijk om het beste voor je lichaam te zorgen.

Het is niet de bedoeling om te beginnen met fitness bijvoorbeeld als je het voeding factor nog niet onder controle hebt. Dit is zonde omdat je niet alles uit je trainingen haal. Hoe meer je naar de sportschool gaat, des te groter de kans is dat je in gesprek raak met mede sporters. Afhankelijk van welk sportschool je gaat zal je niet alleen met mede sporters in aanraking komen, maar ook personal trainers die ook aanwezig zijn om je eventueel te assisteren.

Het kan zo zijn dat je de beslissing wilt maken om te gaan afvallen met een personal trainer. Dit is ook een manier als we het hebben over hoe je moet afvallen. Met een personal coach kan je een intake gesprek aangaan om pols hoogte te nemen. Aanvoelen of het klikt met jou en de personal trainer.

Uit een intake gesprek zal de personal coach ook kunnen zien waar het meeste aandacht aan besteed moet worden. Je kan wel elke dag gaan trainen maar nogmaals het voeding sector is belangrijker.

Het kan zo zijn dat er drastische veranderingen moeten gebeuren. Aan de hand van je doelen weet je hoeveel er gegeten moet worden per dag en wat. Het is meer dan zomaar een knop omzetten. Wees er klaar voor om veranderingen toe te passen in je leven om een gezonder leven te gaan leiden.

Dit zal met vallen en opstaan zijn maar blijf erin geloven. Het valt niet te beschrijven met woorden wat voor een impact het op je leven zal hebben. Op verschillende vlakken zal je versteld staan. Het energie wat consumeren van de juiste voeding je geeft is gezonder dan energie van een blikje red bull.

Makkelijke recepten

Al een aantal jaren zie je steeds meer ondernemers een receptenboek uitbrengen. Het is namelijk mogelijk om zoveel te variëren in de keuken als dat je wilt. De keuken instappen met weinig of veel ervaringen is niet alles. Je moet daarnaast ook je best doen om er wat van te maken. Niet iedereen kan zich namelijk een chef kok noemen en dat is niet erg.

Ben jij nog niet zo ervaren in de keuken? Je zal vast niet de enige zijn. Dit word gebleken uit cijfers van onderzoeken die er gedaan zijn. Uit onderzoek blijkt dat de cijfers van het aantal mensen die liever naar een restaurant willen gaan, afhalen of het laten bezorgen van eten stijgt.

Met een receptenboek kan je verschillende kanten op. Je word voorzien van recepten die onder andere in de ochtend makkelijk voor te bereiden zijn. Er word bij een receptenboek ingespeeld op korte bereidingstijden, en de moeilijkheidsgraad. Buiten deze twee factoren kan je ook rekenen op betaalbare ingrediënten.

Zo word er op vele factoren wel gelet. De kunst is ook om lekker te variëren in gerechten, zo blijft het ook leuk. Het variëren van zoveel recepten betekent dat je voorlopig wel aan de slag kunt gaan.

Vergis je niet dat niet enkel voor het ontbijt maar ook voor je lunch en diner je terecht kan bij een receptenboek.

Het effect van testosteron tekort

Het is niet met woorden te beschrijven hoe belangrijk het testosteron gehalte wel niet voor je is. Dat blijkt uit verhalen wat wij hebben mogen horen. Wat het effect is als je lijd aan een tekort aan testosteron is dat er van de raarste dingen optreden. Met dat word er voornamelijk de stemmingswisselingen bedoelt.

Dit kan je erg remmen in het dagelijks leven. Iets waar iedereen het wel met elkaar eens is dat wanneer je down ben je niet het maximale uit je dag haal. Dat spreekt ook voor zich, je bent niet in de stemming om de leuke dingen te doen. Je blokkeert onbewust het positieve van je af.

Dit kan een vervelende eigenschap zijn, dus waarom er niet iets aan doen? Waarom niet voor het maximale gaan? Voor het maximale te behalen hoort een testosterongehalte bij dat op peil is en word bijgehouden. Er zijn manieren hiervoor om wat aan je testosteron te doen.

Wist jij dat er ongeveer 60% van de mannelijke bevolking hier in Nederland kampt aan een tekort aan testosteron? De cijfers tonen aan dat er maar 40% van de mannen in Nederland op een goed testosterongehalte zit. Dat moeten er een hoop meer worden! Vandaar dat het zeker de moeite waard is om dit aan te kaarten.

Wanneer je naar de sportschool gaat kan je bijvoorbeeld met het squatten testosteron aanmaken.

De betekenis van afvallen

Waarom zouden we niet willen afvallen en een sportieve bouw realiseren? Dit is niet altijd zo gemakkelijk, vandaar dat de meeste mensen er niet in slagen. Buiten de eerste weken moet er alsnog consistent gebleven worden. Met het niet erin slagen om af te vallen word er bedoelt, het afvallen EN het behouden van je gewicht.

Het afvallen is op zich niet zo’n hele moeilijke taak, er zullen vast en zeker genoeg manieren zijn op internet om dat waar te maken. Waar het eigenlijk om draait wanneer je uiteindelijk afgevallen ben is het moeilijkste gedeelte, het behouden van je gewicht. Het komt vaak voor dat mensen te maken krijgen met het welbekende jojo-effect. Het gewicht wat verloren is gegaan komt er weer bij.

Het is erg zonde om al die moeite te hebben gedaan en weer terug bij af te zijn. Dat wil je toch niet?

Het afvallen moet tenslotte ook op een manier gaan wat je makkelijk kan volhouden. Iets wat makkelijk vol te houden is en ook iets wat je met plezier doet. Je hebt talloze manieren waarop je het nog extra leuker kan maken het afvallen. Nodig je vriend of vriendin uit om samen met jou aan de slag te gaan bijvoorbeeld. Je kan zo zelf een aantal manieren invullen wat het voor jouw gemakkelijker maakt. Doe alles wat nodig is om je doelen te behalen.

Hoe belangrijk is het sporten?

Dit is een onderwerp wat vaker aangekaart word en terecht. Sporten, sporten en nog eens sporten. Om het maximale uit je dag te willen halen, is het essentieel om regelmatig op een weekbasis te gaan sporten. Met geduldig zijn zal de grootste resultaten behaald worden. Dit komt omdat bewegen wonderen verricht.

Zoals dit artikel is ingedeeld zal je met de juiste voeding moeten beginnen. Eenmaal dit onder de knie te hebben, kan je wat meer naar de sportschool toe werken. In de sportschool zijn er genoeg manieren zoals cardio, HIIT en krachttraining waar je van kan afvallen.

Stel je doelen zodat je weet wat er te doen valt in de sportschool. Hierdoor weet je precies wat je moet doen. Bereid je dus goed voor en laat je niet ontmoedigen. Wanneer je naar de sportschool wilt gaan zal er wel een dag komen waar de motivatie om te gaan sporten niet zo hoog is. Denk er minder bij na en ga er gewoon voor.

Het is daarom dan ook je mindset wat getraind moet worden. Oefening baart kunst en als anderen het kunnen, waarom kan jij het niet? Zie het als een investering in jezelf voor de lange termijn. Gegarandeerd dat je geen spijt zult krijgen van het maken van deze beslissing.

Geef een reactie