Ben je wel eens de mist in gegaan bij het streven van je sportieve bouw? Wel eens een dieet gevolgd in combinatie met droog trainen maar de kilo’s weer bijgekomen? Dan ben je zeker niet de enigste. In zulke gevallen hebben mensen te maken met de welbekende jojo-effect.

Geen zorgen als jij ook onder deze mensen valt. Je hebt gezocht voor andere manieren en bent in deze artikel beland. In deze artikel gaan we onder meer het onderwerp droog trainen bespreken. Alles word besproken en aan het eind krijg je naar onze mening de beste alternatief voor droog te komen.

Wat is droog trainen?

Droog trainen? Wat is dat nou precies? Wat is er anders dan normaal naar de sportschool gaan voor een normaal gymsessie? In de sportwereld is dit een bekend gezegde het droog trainen. Met het droog trainen te benoemen weten de mensen die hiermee bekend zijn al direct wat dit betekent en wanneer er gedaan word aan droog trainen.

Wanneer er bewust gekozen word om droog te komen is het om de spieren zichtbaarder te maken. Deze spieren zitten onder een laag vet verstopt. Daarom is het dan ook de bedoeling om je vetpercentage te verlagen. Het droog trainen word vooral gedaan rond de zomer periode zodat de spieren zich van hun beste kant kunnen laten zien wanneer het kan.

Bij het hebben over droog trainen is het dus de bedoeling om het vetpercentage te verlagen. Daarnaast is het even belangrijk om de spiermassa te behouden. Het vetpercentage verlagen in combinatie met het behouden van spiermassa is nou eenmaal de definitie van het droog trainen.

Als we kijken naar een vetpercentage van iemand die droog staat, dan spreken we over een vetpercentage tussen de 6 – 13%. Daar tussen ligt het gemiddelde vetpercentage van atleten zoals voetballers. Zodra de vetpercentage onder de 6% gaat word dit gezien als het behoren in het categorie anorexia. Met het berekenen van je BMI kan je zien in welk categorie je valt en of je gezond bent.

Een ander woord wat voor droog trainen gebruikt word is cutten. Cutten is meer dan alleen anders trainen in de sportschool. Het droog trainen wilt met andere woorden zeggen dat je wilt afvallen. Je wilt omlaag in calorieën, wat wilt zeggen dat je meer energie gaat verbranden dan je lichaam heeft. Hierdoor kom je in calorie tekort en ga je afvallen dus ook je vetpercentage verlagen.

Is droog trainen wel gezond?

Heb jij ook wel eens ingetoetst in Google ‘Wat is droog trainen?’ Sta jij ook zo versteld bij de verschillende keuzes? Het is tegenwoordig anno 2023 op genoeg manieren mogelijk om droog te trainen. Maar opgelet, niet alle manieren om af te vallen zorgen ervoor dat je succesvol en op de juiste manier afval.

Door de grote aantal keuzes kan er begrepen worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je vraagt jezelf vast af welk wondermiddel moet ik nou kiezen? Het is niet makkelijk te moeten kiezen uit de waarschijnlijk honderden wegen naar Rome. Dit is voor jou als kijker ook niet meer nodig. Wat als er jou nou vertelt word als kijker van deze blog dat je niet meer verder hoeft te zoeken?

Je gaat namelijk later in deze blog kennis maken met dat wat vele anderen al geholpen heeft. Dit zijn dezelfde mensen die zich bevonden daar waar jij je nu bevind.

Voordat je zover bent gaan we eerst in het kort het onderwerp ‘is droog trainen wel gezond?’ bespreken. Want het cutten is op zich niet ongezond maar er zijn hier wel grenzen aan.

Naast naar de sportschool gaan is misschien wel dé belangrijkste factor het eten van de juiste voeding. Dit is eigenlijk nog heel breed geschetst. Het komt erop neer dat deze voedingsmiddelen ervoor moeten zorgen dat je lager gaat in je calorieën.

Er kan op verschillende manieren lager gaan in calorieën. Ondanks dat, is het de advies om voedingsmiddelen te eten en niet ervoor kiezen om vrijwel niks te eten. Hiermee word de grens overschreden van het succesvol afvallen.

Droog trainen tips

Voor tips om droog te trainen zijn er genoeg, je moet dan nog zien te weten welke effectief zijn. Het is dan wel zo handig als je aan het droog trainen ben om wat tips bijdehand te hebben. Ook met je mede mensen praten over het feit dat je aan het droog trainen ben in de sportschool kan voor handige tips leiden. Je weet maar nooit!

Hieronder vind je 4 tips om effectief droog te trainen.

#1 Let goed op je voeding

Dit kan maar niet genoeg herhaald worden, zo’n essentiële factor is het. Voeding voeding en nog eens voeding. De bedoeling van het letten op je voeding is om te proberen onder je calorieën te blijven. Zo val je dus af en ben je succesvol aan het cutten! Daar draait het ook allemaal om.

#2 Werk met een plan

Door het werken met een plan ben je gerichter en overzichtelijker bezig. Zo kan je ook met de tijd je progressie meten. Dit is wel zo belangrijk zodat je op tijd eventueel kan bijstellen indien dit nodig is. Meten is tenslotte weten.

#3 Drink genoeg water

Dit is wel een basiselement in het afvallen proces. Het drinken van genoeg water. Dit kan je ook leuk maken door middel van een citroen of een ander fruitsoort in je water te plaatsen. Het aanbevolen hoeveelheid van het drinken van water is rond de 2 á 3 liter per dag. Meer dan dit is weer overbodig.

#4 Zorg voor een goed nachtrust

Het zorgen voor een goed nachtrust heeft een groot invloed op verschillende dingen. Onder meer dus voor het droog trainen. Want tijdens het slapen word er een groeihormoon geproduceerd en treed er ook eiwitsynthese op. Dit zijn enkel nog maar 2 voordelen van een goed nachtrust.

De nadelen van droog trainen

Voordat je gaat droog trainen is het wel zo handig om de nadelen van droog trainen te weten. Schrik niet dit zijn er gelukkig ook niet zoveel. Welk nadeel we gaan bespreken is het te snel afvallen.

Het is bijvoorbeeld wel zo makkelijk te weten hoeveel je gemiddeld hoort af te vallen. Waar je namelijk naar moet streven is om wekelijks zo’n 0,5 kg af te vallen. Het is niet aangeraden om meer dan dit te gaan afvallen. Bij het meer dan een half kilo afvallen per week loop je de risico spiermassa te verliezen.

Het is wel zo dat naarmate je blijft afvallen je wat kracht gaat verliezen. Bij teveel gewichtsverlies is dat ook logischerwijs niet goed. Dit zorgt ervoor dat je niet maximaal kan gaan in de sportschool. Je bent niet in staat om sterk te blijven.

Hoe droog te trainen?

Het word tijd om te bespreken hoe je nou droog kan trainen. Laten we er gelijk induiken. Bij het kijken naar verschillende soorten dieet moeten deze een aantal dingen bevatten. Een voorbeeld is het wekelijks afbouwen in calorieën. Zo went je lichaam niet aan het proces van het afvallen en kan je je vetverbranding blijven stimuleren.

Het stopt natuurlijk niet bij het uitkiezen van de juiste dieet. Dit gaat gepaard met de juiste training natuurlijk. Hoe je normaal in de sportschool aan het trainen bent is vast en zeker geen voorbeeld van droog trainen.

Waar het om draait bij het droog trainen is het weinig rust nemen, meer herhalingen en het explosiviteit. Om efficiënt aan de slag te gaan met je training moet de intensiteit een stuk hoger liggen dan bij een normale sportschool bezoekje.

Hoe meer je op deze 3 factoren let, hoe meer je calorieën verbrand, hoe sneller je een lager vetpercentage zult hebben. Het is niet iets waar je hoog geschoold voor hoeft te zijn. Je moet alleen de juiste informatie hebben om daar te komen waar je wilt komen. Die wijsheid vind je terug in het Droog Trainen Protocol. Gegarandeerd bij het opvolgen van het Droog Trainen Protocol, ga jij kunnen cutten en lekker droog staan.

Hieronder vind jij een korte samenvatting van wat je allemaal kan verwachten. Dit is zo overzichtelijk mogelijk gemaakt zodat je precies weet wat je koopt.

  1. Een e-book over hoe je het beste om kan gaan met je voeding om vetverlies te garanderen. Dit is een belangrijke factor als jij daadwerkelijk wilt afvallen
  2. Een e-book over krachttraining en cardio is inbegrepen in het Droog Trainen Protocol e-book
  3. Een e-book over hoe jij het beste een plan kunt maken. Ook voor als jij je plan eventueel wilt bijstellen
  4. Een e-book over de macrocalculator die je erbij krijgt. Deze calculator berekent onder meer je calorieën en geeft jouw dan een indicatie in welke verhoudingen jij je macronutriënten mag eten
  5. Je kan rekenen op een e-book over verschillende trainingsschema’s wat ook inbegrepen is. Lekker oefeningen die je niet per se in de sportschool hoeft te doen. Naast dat heb je de optie om te kiezen uit trainingsschema’s die gericht zijn op 3,4 of 5 dagen per week sporten
  6. Naast al deze 5 e-books, heeft Droog Trainen Protocol ook een supportgroep. In deze supportgroep word er ook aan groepscoaching gedaan. Hier krijg je dus gratis toegang tot zodra je het Droog Trainen Protocol voor man of vrouw koopt
Geef een reactie