Je bent vast benieuwd wat de definitie is van een goed gezondheid? Vandaar dat je ook in deze artikel beland bent. Dan heb je groot gelijk, er is namelijk niks mis met het verbreden van je kennis over een goed gezondheid. Je kennis ga je hier in deze blog zeker verbreden. Wij gaan namelijk dieper in op de betekenis van gezondheid.

De tijden die we achter de rug hebben toen het wat moeilijker was zijn voorbij aan het gaan. Je bent wat meer op je gezondheid gaan letten. Dit wil je zo goed mogelijk doen waardoor je informatie bent gaan zoeken.

Tegenwoordig is het ook lastig om te weten of je nou ziek bent of corona hebt. Het is daarom dan ook handig als je kan weten wanneer je nou daadwerkelijk ziek bent of niet. Gelukkig krijg je in deze blog meer inzichten in je gezondheid. Dit voornamelijk om je gezondheid te verbeteren. Door het verbeteren van je gezondheid ga je je uiteraard vele malen beter voelen! Laten we dus snel beginnen.

Wat is gezondheid?

Het is moeilijk om te zeggen wat de betekenis is van gezondheid. Het wordt door iedereen anders gedefinieerd. We hebben het hier ook over een nogal brede term. Gezondheid moet je zien als een toestand van volledig geestelijk, lichamelijk en maatschappelijke welzijn. Je hebt een goed gezondheid wanneer het met deze drie gebieden volledig goed met je gaat.

Gezondheid kan je dus zien als een evenwichtstoestand. Dit is een toestand waarbij weinig mensen zichzelf in kunnen vinden. Dit kan ook alleen jij aanvoelen of je gezond bent of niet. Wanneer je voldoet aan de eisen voor een goed gezondheid behoor je tot het categorie gezond.

Want zo kan bijvoorbeeld een gehandicapt persoon zich gezond voelen, terwijl iemand die geestelijke klachten heeft zich niet gezond voelt. Zo heeft ieder zijn eigen maatstaven als we kijken naar de definitie van gezondheid. Gezondheid kent dus drie factoren: mentale gezondheid, fysieke gezondheid en sociale gezondheid. Deze drie factoren zijn alle drie verbonden met elkaar. Logischerwijs worden deze drie factoren door elkaar beïnvloed.

Wanneer ben je ziek?

Bij het ziek worden verstoor je je gezondheid. Zo kan je concluderen dat een goed gezondheid meer is dan niet ziek zijn. Het is ook moeilijk tegenwoordig om te weten wanneer je nou echt ziek bent. Dit kan ook te wel het coronavirus zijn. Ziek zijn is wanneer je niet in staat ben goed te functioneren.

Je voelt je zwak, lichamelijke klachten en je bent niet in staat om maximaal te functioneren. Zo zijn er nog meer klachten die je ervaart wanneer je ziek bent.

De definitie

Als we het hebben over de definitie van gezondheid, hebben we het over een belangrijk aspect in het leven. Ondanks dat is het definitie van gezondheid bij iedereen weer wat anders. Want ben jij nou wat ouder gaan er meer ziekten door veroudering voorkomen. Door de technologische ontwikkelingen worden bijvoorbeeld zulke ziekten steeds beter behandeld. Zo worden er tegenwoordig uitgebreidere diagnostiek en behandelmogelijkheden uitgevoerd en uitgevonden. Met een blik naar de toekomst is dit alleen maar goed.

Zo kunnen veel dingen je gezondheid definiëren. Dit is bij iedereen weer anders. Want bijvoorbeeld voeding, lichamelijke activiteiten en roken bepalen namelijk of je een goed gezondheid hebt of het tegendeel.

Er zijn daarom ook dingen die je kunt doen om een goed gezondheid te hebben. Het opstaan met een plan, het eten van de juiste voeding, voldoende sporten en bewegen en ten slot jezelf betrokken voelen in de maatschappij. Als je op deze punten let, streef je steeds meer naar de gezondheid die je zou willen.

Wat is de betekenis van een beter gezondheid?

Wat betekent een beter gezondheid voor jou? Dit heeft vele gezondheidsvoordelen die je waarschijnlijk over het hoofd zie. Wat je gezondheid betekent voor jezelf, wordt weerspiegelt met de leefstijl keuzes die je maakt.

We hebben te maken met een lange lijst, als we kijken naar de vele gezondheidsvoordelen. Zo voel je je fitter en logischerwijs voel je je ook beter. Hier stopt het zeker niet bij, want met een beter gezondheid leef je niet alleen beter, maar ook langer. Hier moet wel nog iets aan toegevoegd worden, namelijk het volgende. Vergeet ook niet dat je niet alleen langer moet leven, maar ook zolang mogelijk met een goed gezondheid. Het is in de meeste gevallen zo dat we langer gaan leven, maar een groter deel met een minder goed gezondheid.

Deze feiten zijn gebaseerd op onderzoeken die zijn verricht in het verleden. Het kan zo zijn dat de verschillen sneller gaan afnemen. Dit door middel van de coronacrisis als hoofd reden. De definitie kan veranderen nu dat de coronacrisis is opgedoken.

De gezondheid van gemiddelde Nederlanders

Zo heb je kunnen lezen dat je gezondheid erg belangrijk is. Zonder een gezonder leven te leiden ga je niet het maximale kunnen halen uit het leven. Zo kan je je gezondheid met vijf soorten antwoorden beoordelen. Van zeer slecht, slecht, gemiddeld, goed en zeer goed.

Hier in Nederland ervaren er 79% mensen volgens onderzoeken een (zeer) goede gezondheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer je gezondheid op de proef gesteld wordt. Bij 75 plussers ervaren er daarom ook maar 55% een (zeer) goede gezondheid. Deze verhouding zit hem voornamelijk in het feit dat vele ouderen vinden dat een slechter gezondheid bij de leeftijd hoort. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn als je let op de factoren van een goed gezondheid.

De percentage van een (zeer) goede gezondheid zit bij de kinderen en jongeren tot en met 17 jaar heel goed. De gezondheid van gemiddelde Nederlanders tot en met 17 jaar, zijn er 94% die een (zeer) goed gezondheid hebben. Dit kan te maken hebben met het feit dat 8 tot 35 jarigen het meest bewegen. Is het jou ook opgevallen dat ouderen meestal minder bewegen? Schuw zijn om even in beweging te schieten?

Zoals gezegd is de betekenis van je gezondheid voor jezelf te weerspiegelen met je leefstijl keuzes. Neem daarom dan ook de juiste leefstijl keuzes die bij jou passen en als het eventueel nodig is verbeter de verkeerde keuzes.

Geef een reactie