Van alle vitamines is de vitamine C vast en zeker gevallen in de wandelgangen. Als we het hebben over vitamines, komt deze vitamine hoogstwaarschijnlijk naar voren. Een niet te missen vitamine wat goede ondersteuning bied aan het lichaam. Het ondersteund je weerstand, immuunsysteem, energie level en nog veel meer!

Het kan zo zijn dat je opzoek bent naar wat de beste vitamine C is om te slikken. In deze artikel vind je diverse informatie waaruit jij zelf de conclusie kan trekken. Misschien ben jij nog niet op de hoogte van alle voordelen van de vitamine C maar daar gaat verandering in komen. Ondervind hieronder datgene wat jij nog niet wist van deze vitamine.

Waarom zou je vitamines slikken?

Het is voor een bepaald aantal mensen niet duidelijk waarom er vitamines geslikt moeten worden. Zij zien de nood niet in om vitamines te slikken en net de welbekende vitamine C. Dit wilt simpelweg zeggen dat het lichaam niet het maximale kan presteren. Terwijl je daar juist naar wilt streven.

Ondanks dat er genoeg voedingsmiddelen zijn waaruit je diverse vitamines kan binnen krijgen, zijn vitamines slikken een goede aanvulling voor het lichaam. Voornamelijk het slikken van vitamine C is vereist.

Naast de vitamine C of ook wel ascorbinezuur genoemd zijn er nog genoeg vitamines wat de lichaam nodig heeft. Niet alle vitamines kunnen door het lichaam zelf aangemaakt worden waaronder de vitamine C zelf. Daarom word het zeker aangeraden om je dagelijkse hoeveelheid vitamines per dag in te nemen.

Het innemen van deze vitamines doe je het beste in de ochtend wanneer je wakker word. Na het eten van je ontbijt, werk je de vitamines binnen en is je lichaam al rijk aan verschillende vitamines en klaar voor de dag te beginnen!

Tegenwoordig heb je de keuze hoe je je vitamine binnen werkt, van kauwtabletten, zuigtabletten, bruistabletten tot poeder of vloeibare vitamines. De één heeft moeite met het slikken van vitamines waardoor het kiezen van een vloeibare variant beter zal uit pakken.

Een ander heeft liever enkel maar de vitamine in een glaasje water te gooien, het laten bruisen en te drinken. Toch nog op een ander manier willen binnen werken? Dan is er nog altijd de kauw versie of zuigtabletten. Daarnaast is het binnen krijgen van vitamine C nog mogelijk via poeder.

Wat doet vitamine C met ons lichaam?

Het is het moeite waard om te onderzoeken wat vitamine c met je lichaam doet. Hierdoor ga je inzien wat voor een positieve werking het heeft op je lichaam. Want zo werkt deze vitamine ontstekingsremmend door middel van de hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten zijn er daarom dan ook voor je lichaam te beschermen tegen al het negatieve. Hier profiteert het weerstand, energie niveau en het immuunsysteem van.

Het is ongekend waar vitamine C voor zorgt. Het verbeterd het huid, zorgt voor sterke tanden, ondersteund het opname van ijzer in het bloed. verbeterd het weerstand en zorgt voor een goed werkende zenuwstelsel.

Hoeveel vitamine C per dag?

Maar nu komt de brandende vraag, hoeveel vitamine C moet je per dag slikken? Je wilt namelijk niet teveel of tekort aan vitamine C zitten. In beide gevallen is dit niet goed en treden er vervelende symptomen op. Symptomen waar je niet blij van zult worden. Het is dus niet de bedoeling dat je aan een teveel of tekort aan vitamines komt.

Hoeveel vitamine C per dag aanbevolen is verschilt qua geslacht. Vanaf de veertiende jaar is het aanbevolen hoeveelheid 75 milligram per dag zoals voor mannen als voor vrouwen. Maar zoals gezegd is er wel duidelijk een verschil tussen mannen en vrouwen. Waar het verschil in zit is dat wanneer vrouwen zwanger zijn, zij niet voldoende hebben aan deze hoeveelheid vitamine C. Dit is ook het geval bij het borstvoeding geven.

Een tekort

Tekort aan vitamine C kan daadwerkelijk problemen veroorzaken aan ons lichaam. Je lichaam krijgt niet de benodigde hoeveelheid vitamine binnen en begint bepaalde symptomen te vertonen. Het lichaam functioneert niet meer zoals het hoort en vervelende en lastige symptomen komen naar voren. Hieronder vind je in een tabel wat jou te wachten staat bij het te kort aan vitamine C.

Symptomen van een tekort aan vitamine C
Vermoeidheid
Je weerstand verminderd
Kans op gewichtsverlies
Bij een wond verloopt het genezing trager
Tandvleesbloedingen
Gewrichtsklachten

Een teveel aan

Zoals je aan een tekort kan komen, kan je ook aan teveel vitamines zitten. Een teveel hebben van iets is meestal niet goed en in dit geval dus ook niet. Hoewel je het teveel aan vitamines zal uitplassen, kan het wel leiden tot andere symptomen.

Het uitplassen van de vitamines die teveel zijn betekent natuurlijk ook dat je meer het toilet zal bezoeken. Dat is niet het enigste, door het vaak te moeten plassen is de kans groot dat je snel een tekort aan vitamine C zult hebben. Het lijkt erop dat het makkelijk is dat het overbodige vitamines bij het plassen gelost word maar niks is minder waar zoals je ziet.

Dit is onnodig waardoor het vinden van een balans belangrijk is. In de tabel hieronder vind je een aantal voorbeelden van een teveel aan vitamine C.

Symptomen van teveel vitamine C
Meer moeten plassen
Misselijkheid
Darmklachten
Je loopt het risico op nierstenen

Beste vitamine C

Om de beste vitamine C te kopen, moet er wel huiswerk gedaan worden. Er moet namelijk onderzocht worden welk vitamine het beste bij het lichaam past. Helaas is niet iedereen hetzelfde waardoor niet alles hetzelfde werkt als bij één ander. Wees dus niet bang om de verschillende vitamines uit te proberen.

De keus is aan jou welk aangeschaft word. Je kan concluderen dat vitamine C nogal een positieve werking heeft op ons lichaam. Het is niet voor niets dat vitamines zoals de C dagelijks worden aanbevolen. Dagelijks innemen van vitamines is een goed aanvulling op de voeding dat je eet. Er zijn namelijk talloze voedingsmiddelen waaruit je diverse vitamines uit kan halen. Van fruitsoorten zoals kiwi, tomaat, sinaasappels tot aan voeding zoals aardappelen.

Geef een reactie