Het aanpakken van je buikspieren kan een serieus karwei zijn als je het wilt behalen in de sportschool. Dat wilt zeggen dat er veel gezweet moet worden. Want het behalen van zichtbare buikspieren is niet zo gemakkelijk. Met buikspieren trainen ben je nog maar op de helft.

Buikspieren trainen is misschien wel iets voor jou. Je begint te twijfelen eenmaal als je kijkt naar je bierbuik. Het moet eraf en je wilt er wat aan doen. Met deze artikel ga je het traject een stuk gemakkelijker maken. In deze artikel lees je de beste manieren om je buikspieren te trainen. Na het lezen van deze artikel beschik je over de juiste handvaten die jou leiden naar het behalen van je doelen. Thank me later!

Welke buikspieren zijn er?

Je vraagt jezelf misschien wel af, welke buikspieren zijn er nou allemaal? Welke buikspieren moet er aangepakt worden voor de gewenste resultaat? Deze vragen gaan zo snel mogelijk beantwoord worden.

Eerst gaan we het hebben over de werkingen van buikspieren. Dit zijn functies waar wij nogal afhankelijk van zijn. Het zijn namelijk alles behalve onbelangrijke spieren. Deze spieren maken het mogelijk dat je bewegingen kan maken zoals, het draaien van links naar rechts of het bukken.

Misschien wel de belangrijkste waar je buikspieren voor dienen is de ademhaling. Dit spreekt voor zich, hoe zwaarder je bent des te moeilijker je ademen kan. Hierdoor word er daarom dan ook altijd aangeraden om wat buikspieroefeningen te doen.

Bij het trainen van je buikspieren, of dat thuis of in de sportschool is, kan je je buikspieren indelen in een groep van vier. Deze vier groepen ga je hieronder tegenkomen.

  • Rechte buikspieren (musculus rectus abdominis)
  • Buitenste schuine buikspieren (musculus obliquus externus abdominus)
  • Binnenste schuine buikspieren (musculus obliquus internus abdominus)
  • Dwarse buikspieren (musculus transversus abdominis)

Buikspieren kweken

Bij het kweken van buikspieren zijn er een aantal mensen die denken dat het gemakkelijk gaat. In tegenstelling, want met het zichtbaar maken van je buikspieren moet je aan weinig vetpercentage zitten. Pas bij mensen die weinig vet omtrent de buik hebben zijn de buikspieren zichtbaar. Het buikspieren trainen zorgt hier namelijk ook voor.

De vraag ‘hoeveel vetpercentage moet ik dan hebben voor een zichtbaar six-pack?’ is een vraag wat begrijpelijk gesteld word. Dit is een vraag wat te begrijpen is wanneer er gesproken word over de vetgehalte omtrent de buik.

Als je eens zou weten dat het reuze meevalt, zal er waarschijnlijk iets of wat van schrik weggenomen worden. De drang om eraan te beginnen zal veel hoger liggen dan.

Wanneer mannen fit verklaard worden is het wanneer ze tussen de 14 – 18% vetpercentage zitten. Bij vrouwen is dat al bij 20 – 24% vetpercentage.

Het is zeker niet onmogelijk maar je moet het graag willen! Tegenwoordig heb je diverse challenges ook om je buikspieren te trainen. Ben jij benieuwd hoe je van thuis uit buikspieroefeningen kan doen? Bekijk dan hieronder de video en start vandaag nog om zo snel mogelijk resultaat te zien.

Buikspieren mannen

Buikspieren van mannen zijn vaak meer en beter te zien dan bij vrouwen. Dit hoeft niet perse het geval te zijn. Waarom de buikspieren meer zichtbaarder zijn bij mannen omdat zij meer hun buikspieren trainen om daadwerkelijk die six-pack zichtbaar te maken.

Iedereen heeft namelijk buikspieren dus niet getreurd. Bij de één zijn ze beter verstopt onder de knuffel laag van lichaamsvet als bij een ander.

Buikspieren vrouwen

Voor de meeste vrouwen is er niet echt een interesse in het krijgen van een six-pack. De interesse ligt meer bij het krijgen van een mooi strakke buik en de billen. Om het weer even te benadrukken, met buikspieroefeningen alleen ga je er niet komen. Het moet niet alleen van buikoefeningen komen, maar meer van wat het belangrijkste is en dat is je voeding. Vergeet dat niet, zorg dus voor een goede voedingsschema die makkelijk vol te houden is.

1. Buikspieren trainen met apparaat

Er zijn genoeg filmpjes online waarbij je van thuis uit zonder enig materiaal je buikspieren kan trainen. Dat kan een optie zijn voor jou, maar hier gaan we het hebben over buikspieren trainen met fitnessartikelen. Genoeg voordelen hieraan, en minder risico op het verkeerd uitvoeren van je buikspieroefeningen.

Dit kan lijden tot blessures en dat wil je natuurlijk niet. Het trainen van je buikspieren met apparaten zorgt er automatisch voor dat je de juiste houding aanhoud. Met het aanschaffen van bijvoorbeeld een buikspiertrainer zeg je gedag tegen de risico op blessures.

Buikspiertrainer

Een buikspiertrainer is echt een aanrader als je voor een lange periode aan je buikspieren wilt werken. Waarom dit zo is komt simpelweg door de juiste houding die je aanhoud tijdens het gebruiken van de buikspiertrainer. Het kan een serieus verschil zijn op een langere termijn, het wel of niet gebruiken van een buikspiertrainer. Voor een uitgebreid uitleg kan je terecht op ons blog over de beste buikspiertrainer.

2. Buikspieren thuis trainen

Als je je buikspieren thuis traint, hoef je jezelf niet al te moeilijk te maken. Met een goed fitnessmat, ben je al goed voorzien. Alleen is het wel makkelijk als je wat meer weet over buikspieroefeningen.

Waarom dit aangekaart word is omdat bij sommige oefeningen opgelet moet worden op de houding. Hier hebben we het dan over oefeningen zoals, crunches en sit-ups, waar we spreken over bewust de onderrug (over)belasten. Dat is niet wat je wilt. Het verhogen van je risico op blessures of pijntjes.

Het buikspieren trainen thuis met een fitnessmat verzacht tevens ook het liggen op de grond. Hierdoor voelt het niet ongemakkelijk aan tijdens het trainen van je buikspieren.

Buikoefeningen voor thuis

Bij het uitvoeren van buikspieroefeningen pak je regelmatig ook andere spieren aan. Bijvoorbeeld bij de oefening planken, pak je ook je bilspieren, hamstrings en je armen aan. Planken word voornamelijk door hardlopers gedaan. Deze ‘buik’ oefening spreekt alle spieren aan die je nodig hebt om sneller en krachtiger te kunnen hardlopen.

3. Buikspieren in 30 dagen

Je zal het vast wel op social media hebben gezien dat er een 30 days challenge bestaat. Dit zijn manieren waarop je echt buikspieren zal kweken. Uit de beste manieren om buikspieren te trainen is dit één die je zult aanspreken. Het kost wat doorzettingsvermogen maar het word beloont.

Wil je het maximale eruit halen? Volg deze 30 days challenge en train je buikspieren in 30 dagen.

Geef een reactie