Je kan altijd wel wat tips gebruiken, vooral als dit tips zijn om af te vallen. Je bent dan ook hier op deze blog beland voor handige afval tips. Mogelijkheden die je misschien over het hoofd hebt gezien, of je doet het voor simpelweg het verbreden van je kennis. Afvallen met tips kan gegarandeerd ervoor zorgen dat jij de gewenste doelen zult behalen.

Wil jij op een simpel en gezonde manier afvallen? Laten we dan snel beginnen met deze 25 tips om af te vallen.

Afvallen lukt niet?

Het kan zo zijn dat jij iemand ben die het al meerdere keren geprobeerd heeft. Je hebt tips gekregen of zelf ontdekt om te gaan afvallen, maar het afvallen wilde maar niet lukken. Je bent daarom op zoek gegaan naar afval tips. Dan ben je zeker niet de enige.

Wat helpt het meest om af te vallen?

Wat het meest helpt om af te vallen gaan we vooral in deze blog op in. Met deze 25 tips die we gaan bespreken in deze blog gaat dit jouw zeker goed op weg helpen om te kunnen afvallen. Dat is nou eenmaal je bedoeling, toch?

Het is dan ook de bedoeling om te weten wat het meest helpt om af te vallen. Ben je benieuwd? Lees dan snel deze 25 afval tips!

Succesvol afvallen met deze 25 tips

Het afvallen gaat een stuk gemakkelijker verlopen met deze 25 afval tips. Het is verbazingwekkend hoe groot de invloed is van deze gemakkelijke afvallen tips. Dit omdat met deze 25 afvallen tips je over de benodigde informatie beschikt. Dit kan veel verschil maken in de reis naar jouw sportieve bouw. Afvallen is geen hoog niveau wiskunde, maar gemakkelijk lijkt het ook niet.

Het kan zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan zelfs zo zijn dat je al in het verleden bent afgevallen. Maar helaas ben je getroffen door de jojo-effect (afvallen maar dat de kilo’s weer terugkeren). Hier gaat verandering in komen. Probeer dit keer te gaan afvallen met deze 25 afval tips. Deze 25 afvallen tips gaan jouw gegarandeerd succes opleveren.

1. Je BMI berekenen

Over hoe BMI berekenen in zijn werking gaat hebben wij een blog over geschreven. Je kan hier terecht voor meer informatie over BMI berekenen. Want je wilt immers weten vanaf welk startpunt je begint. Dit is dan ook makkelijk om later je resultaten te vergelijken.

2. Vermijd stress

Waarom je stress moet vermijden is omdat je op deze manier meer het anti- stresshormoon cortisol aanmaak. Bij een hoog cortisol gehalte, leid dit tot een vetopslag rond de buik. Dit is voornamelijk het geval bij langdurig stress.

Naast dit kan je het niet gebruiken, het te maken hebben met stress. Je bloedsuikerspiegel stijgt waardoor je hiermee lastiger zult afvallen. Een aantal voorbeelden om je stressniveau te doen verlagen zijn mediteren of naar muziek luisteren.

Je kan het factor stress snel onderschatten als het gaat om afvallen. Doe dit dus niet!

3. Haal boodschappen met een gevulde maag

Om boodschappen gaan met een lege maag is geen goed idee. Dit is één van de simpelste van de 25 afval tips. Met honger boodschappen doen leid onbewust tot het kopen van de verkeerde dingen. Zorg dus dat je van tevoren wat gegeten hebt en hierdoor niet met een lege maag naar de supermarkt gaat.

4. Calorieën bijhouden

Het bijhouden van je calorieën kan een doorslaggevende effect hebben. Het kan zo zijn dat je denkt dat je de gezonde keuze maak, maar blijkt achteraf niet zo te zijn. Zelf gebruik ik voor mijn voeding op mijn Iphone een app als tool. Deze app kan je vinden in de Apple store onder de naam calorieën- en voedingstracker. De app met het symbool van een appel. Met deze app kan je al het voeding die je eet invoeren en bekijken of dat wel daadwerkelijk de gezonde keuze voor jou is. Lekker makkelijk!

5. Drink voldoende water

Dat water drinken gezond voor ons is weet iedereen. Het is een ideale dorstlesser! Maar wat ook het afvallen kan versnellen, is het water drinken voor een maaltijd. Bij het drinken van water voor een maaltijd daalt je hongergevoel. Wat dan vanzelfsprekend is dat je uiteindelijk minder zult eten.

6. Groene thee drinken

Als jij van thee drinken hou dan moet je dit lezen. Het drinken van groene thee is namelijk erg gezond voor het geval je het niet wist. Je kan namelijk net als water, groene thee onbeperkt blijven drinken. Zelfs in de zomer met lekker weer, kan je er bijvoorbeeld zelfs een ijsthee van maken.

7. Probeer langzamer te eten

Dit klinkt misschien raar, maar heeft zeker zijn voordelen. Bij langzaam eten is het zo dat je eerder een vol gevoel krijgt. Het kan zelfs zo zijn dat je 10% – 15% minder calorieën naar binnen werk. Ben jij iemand die snel eet? Doordat je sneller een vol gevoel krijgt telkens naarmate je langzamer gaat eten, op een duur ga je ook minder willen eten.

Wist jij dat mensen die snel eten ongeveer twee keer meer kans hebben op overgewicht ten opzichte van mensen die langzamer eten? Tijd om wat langzamer te gaan eten dus.

8. Met aandacht eten

Het komt vaak voor dat het eten voor de tv gebeurd. Dit kan alleen maar nadelige gevolgen hebben. Hierdoor heb je minder snel het idee dat je vol zit. Waardoor dit ertoe leid dat je meer blijft eten.

Eet daarom dus met aandacht.

9. Minder zout eten

Waarom zou je minder zout eten? Nou, het eten van zout in grote hoeveelheden is slecht voor je bloeddruk. In dit geval hou je meer vocht en logischerwijs kilo’s aan over. Tenzij we het hebben over keltisch zeezout.

10. De juiste voeding eten

Bij het afvallen hoort de juiste voeding gegeten te worden. Het is niet weg te denken om goed af te vallen zonder de juiste voeding te eten. Hier moet dan ook veel aandacht aan besteed worden. Zo moet je proberen koolhydraten te voorkomen wanneer je bijvoorbeeld niet intensief sport. Omdat door middel van koolhydraten je snel terug honger krijgt.

Maar waarom zijn koolhydraten wel goed voor intensieve sporters? Omdat koolhydraten zorgen voor snelle extra energie. Dit kan goed van pas komen tijdens zware inspanningen. Weet dus wat je eet als je geen tot minder koolhydraten gaat eten. Je lichaam heeft dan nood aan een andere vorm van energiebron. Hier zijn eiwitten uitermate geschikt voor!

11. Hou een dagboek bij

Om te beginnen is het fijn om vooraf een foto te nemen. Je kan achteraf de vooraf genomen foto vergelijken met het eindresultaat. Hou daarnaast ook een dagboek bij. Een dagboek met wat je eet, beweegt en hoeveel je rust. Na een tijd zal je vooruitgang zien. Hierdoor kan je ook vroegtijdig eventuele problemen snel oplossen.

12. Plan een cheatday in

Het is helemaal niet zo erg om een dag te hebben dat je zondig. Dat je wel eens een dag hebt dat je wat extra calorieën eet, is helemaal niet verkeerd. Al helemaal niet voor je lichaam! Dit is juist een beloning en zo moet je het ook zien. Een beloning ter compensatie van alle andere dagen wanneer het niet kan.

Dit kan er mentaal en fysiek voor zorgen dat je het beter kunt volhouden. Dit omdat je weet wanneer het weer die ene dag is. De dag dat je lekker de remmen los kan laten.

13. Afvallen met een keto dieet?

Volgens onderzoek blijkt dat een keto dieet gegarandeerd afvallen oplevert. Het is een soort dieet dat de laatste jaren erg populair is geworden. Het tegenkomen van een keto dieet op het internet is dan ook niet te vermijden. Ben jij benieuwd wat voor verschil een keto dieet heeft in tegenstelling van andere dieetsoorten? Bekijk daarover meer op onze blog over keto dieet.

14. Eiwitshake als maaltijdvervanger?

Het word meestal niet aangeraden om een eiwitshake te zien als een maaltijdvervanger. Dit word dan ook in deze gevallen vermeld. Toch heb je sommige shakes waarbij je ze wel kan zien als maaltijdvervanger. Want het is namelijk zo dat je niet zo zeer een ontbijt nodig hebt. Doe jij dit al niet bij bijvoorbeeld gebrek aan tijd? Bereid je shakes de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast. Zo is het in de ochtend maar een kwestie van uit de koelkast halen!

15. Trek? Snack dan gezond

In principe hoef je niet te stoppen met snacken. Je kan hiermee doorgaan, tenzij je wel gezond snackt. Vervang daarom dus een zak chips, in fruit, nootjes of pure chocola bijvoorbeeld.

16. Kan je afvallen met yoga?

Waarom yoga tussen de afval tips staat is simpel. Door middel van het uitoefenen van yoga ervaar je minder stress. Je merkt vanzelf dat dit in combinatie gaat met andere tips in deze blog. Het ontspannen en voldoende rust, kan maar niet vaak genoeg aangehaald worden. Laat de cortisol niet de overhand hebben!

17. De invloed van krachttraining

Met krachttraining is het de bedoeling om zoveel mogelijk spiergroepen aan te spreken. Benen, buik, armen, rug en schouders. Hoe groter de spiergroep is die je aanpakt, des te meer calorieën je verbruikt.

18. Wandelen

Wandelen is niet alleen goed voor het afvallen, maar ook voor het ontspannen. Wat voor een impact het wandelen dan heeft is vanzelfsprekend. Je valt er niet alleen door af, maar zorgt tegelijkertijd ook voor rust.

19. Buiten gaan hardlopen

In het natuur zijn heeft een positieve impact op ons. Wat als jij ook nog eens zou gaan hardlopen in het natuur? Twee vliegen in één klap! Het is vanzelfsprekend dat hardlopen goed voor je is. Je spreekt vrijwel ieder spier in je lichaam aan.

20. Voldoende rust nemen

Dit is een factor die je snel achterwege laat. Vooral wanneer je in het begin vol motivatie begint. In sommige gevallen hebben we te maken met te snel, veel resultaten willen zien. Dit is dan ook niet de bedoeling. Deze afval tip kan je goed combineren met de 2de afval tip in deze blog. Voldoende rust is dan ook één van de belangrijkste waar je rekening mee moet houden. Door voldoende rust te pakken zit je lekkerder in je vel.

De gemiddelde aantal uur dat een mens moet slapen ligt tussen de 5 – 8 uur. Sommige hebben meer slaap nodig, dit is daarom een ruime schatting.

21. Gadgets kopen

Deze afval tip staat wat gelijk aan de elfde tip. Het gaat hier om gadgets waarmee je bijvoorbeeld je stappen kunt tellen. Daarnaast weten hoeveel calorieën je verbrand en weten of je voldoende beweegt. Voor een Iphone gebruiker is een Apple horloge een perfecte alternatief. Hier hebben we het dan over een gadget.

22. Fitnessartikelen voor thuis

In beweging blijven kan altijd wel, maar wat als je daar ook fitnessartikelen voor hebt? Het werken naar een sportieve bouw kan daarom ook op verschillende manieren en plaatsen. Bij het kopen van fitnessartikelen, hoef je niet meer afhankelijk te zijn van het weer. Zo is het ook niet meer nodig om een abonnement te hebben bij een sportschool. Met het aanschaffen van fitnessartikelen, haal je gegarandeerd je investering eruit!

23. Begeleiding

Die motivatie in je moeilijke tijden, dat ene extra duwtje in je rug wanneer je die nodig hebt. Dat zijn niet de enige voordelen van begeleiding, er zijn er nog!

Zo ga je doelgericht, efficiënt en effectief aan de slag met begeleiding. Waarom dat zo is? Bij het inschakelen van begeleiding in de vorm van een personal trainer, schakel je voornamelijk ervaring in. Een personal trainer heeft namelijk de benodigde ervaring en kennis met het afvallen. En weet dus precies hoe je sneller, gemakkelijker en doelgericht kan afvallen.

24. Bedenk van te voren hoe je je obstakels gaat overwinnen

Je gaat misschien wel eens een dagje hebben dat de motivatie ver te zoeken is. Je krijgt te maken met een terugslag. Dat maakt helemaal niet uit! Laat dit je niet weerhouden om je doelen te bereiken. Dit geld voor de meeste fases in ons leven. Wees er bewust van dat dit ooit zal gebeuren. Je verliest pas als je stopt met het najagen van je doelen!

25. Heb geduld

Iedereen wilt vooruit, niet alleen met het afvallen. Maar zonder geduld maak je het jezelf onnodig moeilijk. Je moet niet te snel resultaat verwachten. Als je wel ongeduldig bent en je ziet niet snel resultaat, is de kans groter dat je opgeeft. Doe het lekker rustig aan. Heb geduld en de resultaten komen vanzelf met deze 25 afval tips.

Geef een reactie