Afvallen met het hele gezin

Je bent in deze blog beland omdat de interesse gewekt is. Afvallen met het hele gezin is wat je wilt. De kilo’s moeten eraf en je wilt niet alleen afvallen. Welk beter sportmaatje(s) kan je hebben dan het hele gezin?

We zien en horen het vaker voorbij komen, voornamelijk kinderen met een slechte eet- en drinkgewoonten. Het is niet alleen goed voor jezelf het gewicht verliezen, dat geld ook voor je kinderen. Dit zijn de voornaamste redenen waardoor al van kinds af aan kinderen steeds vaker te kampen hebben met overgewicht. Dit zijn ernstige situaties die kunnen leiden tot obesitas.

Ben je van plan serieus te gaan afvallen? Je wilt serieus aan de slag met het verliezen van gewicht? Dit ga je doen samen met het hele gezin? Lees dan snel hieronder hoe je het beste kan afvallen met het hele gezin.

Het afvallen lukt niet?

Heb jij het gevoel dat het afvallen niet meer lukt? Dat je op een punt bent gekomen dat je denkt niet meer te kunnen afvallen? Waar het simpelweg om draait bij het afvallen is meer energie verbranden dan dat je binnen krijgt. Dit is makkelijk gezegd de basis van afvallen.

In het begin wanneer je begint af te vallen, is het normaal dat je sneller gewicht verliest. Je lichaam verliest in de begin fase veel vocht. Naarmate deze fase voorbij is ga je merken dat het afvallen langzamer en moeilijker verloopt. Het komt dan wel eens voor dat het afvallen niet meer lukt. Dit kan door verschillende oorzaken zijn waarom het afvallen niet meer lukt.

Van medische oorzaken tot je oude eetgewoontes weer opgepakt te hebben. Er kunnen ontelbaar veel redenen opgenoemd worden waarom vooral het langdurige afvallen nauwelijks lukt. Een bezoek bij de dokter of een diëtist kunnen overigens ook leiden tot veel wijsheid. Het word vooral aangeraden om naar een dokter te gaan als er vermoedens zijn dat het draait om een medische oorzaak.

Waar de meeste mensen tegenaan lopen bij het afvallen, is het avondeten. In de loop van de dag ben je oftewel aan het werk of op school. Dat wilt dus zeggen dat je het volledig in eigen handen hebt wat je kan gaan eten. Je bereid bijvoorbeeld zelf je eten van te voren op die je dan kunt eten in de loop van de dag.

Wanneer je thuiskom na een dagje werken of een dagje in de klaslokaal te zitten, heb je een gezin waar je rekening mee moet houden. Met andere woorden wilt dat zeggen oftewel twee gerechten koken, of afvallen met het hele gezin. Hierdoor kan het nog extra moeilijker worden om een gezond avondeten voor te bereiden.

Overgewicht bij een kind

De schrik zal erin sluipen naarmate je het hele gezin overtuigd om te gaan afvallen. Het idee dat het hele gezin aan de light moet om af te vallen. Het kan namelijk heel nadelig zijn, als het overgewicht al vanaf kinds af aan begint. Zeker op een latere leeftijd ga je dat merken, dat je vanaf kinds al de verkeerde eetgewoontes hanteerde. Er moeten dus drastische maatregelen genomen worden.

Blijft het dan nog gezellig? Dit is een begrijpelijke vraag wat gesteld kan worden. Eenmaal wanneer men bewust is van het feit dat het in eigen handen ligt, zal deze vraag niet meer ertoe doen. Want het hoeft niet gezegd te worden hoe goed het is om te kiezen voor gezond eten. De nadruk moet daarom ook niet ergens anders liggen dan het streven naar een gezond leven.

Vandaar worden de ouders verantwoordelijk gesteld van wat de kinderen eten. Overgewicht bij een kind kan je namelijk makkelijk vermijden. Zo heb je talloze e-books vol kindvriendelijke en duurzame recepten voor het hele gezin. Niet alleen jij maar ook je kinderen eten dan lekker gezond!

Het vermijden van overgewicht bij een kind is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

11 Tips om samen succesvol af te vallen

Het is altijd wel handig om tips te krijgen over het afvallen. In deze blog gaan we tips bespreken hoe je het beste kan afvallen met het hele gezin. Veel vergt het niet, het afvallen met het hele gezin. Zo moet je wel de knop omzetten en ervoor gaan! Wat meer gaan bewegen gezamenlijk is een optie. Allemaal heel leuk en aardig maar het veranderen van je voeding is het meest belangrijkst.

Het komt vaak voor dat alle aandacht naar het bewegen gaat en voeding vergeten word. Terwijl het verkeerd gezien word, het moet juist andersom. Voeding moet juist gezien worden als topprioriteit. Zonder de juiste gezonde voeding ga je niet kunnen (blijven) afvallen.

Zoals je wel hebt kunnen lezen is het voedingsgebied heel belangrijk. Dit betekent dat je opzoek moet gaan naar kindvriendelijk en tevens ook duurzame recepten. In deze blog hebben wij de 5 beste duurzame recepten e-books voor jou op een rij gezet.

1. De juiste mindset

Bij het afvallen hoort natuurlijk de juiste mindset. Wat kort gezegd mentale gezondheid betekent, dat wat je denkt en gelooft bepaald vervolgens je gedrag.

Om fitter, gezonder, of beter gezegd een gezonder levensstijl te krijgen, komt niet alleen beweging en voeding om de hoek kijken. Je moet er mentaal ook klaar voor zijn!

2. Varieer

Het variëren in allerlei vormen is zeer belangrijk. Variëren in voeding zoals verschillende fruitsoorten is essentieel. Op deze manier krijg je verschillende voedingsstoffen binnen. Dit geld ook voor je vlees. Varieer lekker met het eten van diverse kleuren.

Zo kan je variëren met verschillende eetwaren. Van verschillende vissoorten, vleessoorten, fruitsoorten en noten. Genoeg inspiratie om te kunnen variëren!

3. Bewegen

Het bewegen in combinatie met de juiste voeding is de antwoord op succes. Dit is gebleken uit diverse onderzoeken. Het bewegen zorgt onder andere voor een betere harmonie in huis, Doordat iedereen zich beter gaat voelen, gaat iedereen beter in hun vel zitten. Je kan al iets zien als beweging als het je hart sneller laat kloppen. Zo leven we jaren langer dan iemand die hele dagen voor de buis hangt.

Vergeet niet dat je kinderen je zien als hun rolmodel. Kinderen die hun ouders zien sporten zullen het makkelijker overnemen. Genoeg reden om met je gezin te gaan bewegen.

4. Hou alles bij in een dagboek

Als je bekend ben met onze blogs, weet je dat deze tip vaker voorkomt. Bij het bijhouden van diverse recepten kan je achteraf zien wat wel werkt of niet. Zelfde geld voor je boodschappenlijstjes, vooruitgangen en wat wel en wat niet werkt.

Een eetdagboek en beweegdagboek kunnen namelijk later goed van pas komen. Later kijk je terug naar waar de valkuilen lagen voor jou en het hele gezin. Natuurlijk ook waar de succes mee geboekt is. Daar houd het niet mee op. Zo kan je ook emoties bijhouden. Na het eten kan je bijhouden welk emotie erbij kwam kijken. Hou daarom alles bij. Achteraf heb je daar allemaal een mooi overzicht van.

Wie weet help jij in de toekomst andere gezinnen met je eetdagboek of beweegdagboek.

5. Plan leuke uitjes

De uitjes met het hele gezin hoeven niet alleen de bioscoop te zijn of uit eten. Integendeel, uitjes kunnen ook gepland worden naar een skihal, wandelen langs de strand, paintballen in het natuur of samen gaan hardlopen. Noem het dus maar op!

Zo zie je maar weer wat een klein verschil kan uitmaken. Het brengt het hele gezin dichter bij elkaar.

6. Wees er voor elkaar

Je spreekt hier over een van de grote voordelen van het afvallen met het hele gezin. De voordeel dat er nu is, je staat er niet alleen voor. Wanneer er iemand in het gezin moeite heeft, zijn er andere om diegene op te peppen.

7. De juiste voeding

Bij elke blog die wij schrijven word deze tip aangekaart. De aandacht gaat nog niet genoeg uit naar het voeding. In deze geval als je kinderen heb moet je de juiste voorbeeld zijn en geven. Ze zien jullie nou eenmaal als hun rolmodel. Kinderen eten namelijk al te graag hetzelfde wat mama en papa eten. Het is dan aan jou als je kinderen hebt de juiste voeding voor te bereiden.

Als ouder ben je verantwoordelijk voor het boodschappen doen. Onopgemerkt kan je al bewuster gaan aankopen. Dit zorgt ervoor dat je alleen het essentiële in huis hebt liggen. Met kleine stappen kan je zoveel bereiken!

8. Pas je borden aan

Dit klinkt misschien gek maar het werkt echt! Je hebt het inderdaad goed gezien. Deze tip gaat over het aanpassen van je borden. Hoe kleiner je bord, des te minder je opschept en opeet. Het is een psychologisch truc wat het proberen waard is.

Zo kan je meerdere psychologische trucjes opnoemen. Naast het aanpassen van je borden is de tempo waarop je eet ook belangrijk. Hoe langzamer je eet des te sneller je vol raakt. Wist jij dat het zelfs tot 15% kan schelen? Met het snel eten is de kans groter om een overgewicht te bereiken. Temporiseren dus!

9. Zoek de juiste balans

De juiste balans kan je zoeken in diverse dingen. Om een voorbeeld te noemen zijn het direct verbannen van zoetigheid. Dit is iets wat vaak voorkomt, dat alle lekkernijen worden uitgesloten. Iets wat ergens wel begrijpelijk is. Als je weet dat het in huis is kan het moeilijk zijn ervan af te blijven.

Toch word er wel geadviseerd om ook hier de juiste balans in te vinden. Er moet namelijk wel wat gevierd worden wanneer de kilo’s er vanaf vliegen!

10. Beloning

De weg naar een gezond levensstijl hoeft niet streng aangepakt te worden. Met het streng aanpakken van het voeding zal je merken dat dat averechts werkt. Het per direct weggooien van alle ongezonde etenswaar is ook overbodig.

Een beloning voor elk klein doelstelling wat behaald is kan geen kwaad! Sterker nog, hierdoor maak je het leuker met het hele gezin. Het afvallen word tevens al gezien als iets wat minder leuk is.

11. Personal trainer

Het afvallen met het hele gezin hoeft geen grote uitdaging te zijn. Dat is het al helemaal niet als je een personal trainer inschakelt. Met een personal trainer ga je effectief en efficiënt samen met het hele gezin gegarandeerd afvallen.

Er hangen een heleboel voordelen aan het inschakelen van een personal trainer. Zoals gezegd ben je effectief en efficiënt bezig met het hele gezin. Het gebruik maken van een personal trainer moet gezien worden als een investering. Deze investering is het geld waard als je het ons vraagt!

Naarmate het toepassen van deze 11 tips, gaat het afvallen met het hele gezin jou gemakkelijk af!

Geef een reactie