Jij bent dus van plan om te gaan afvallen. Afvallen kan op verschillende manieren. Maar voor de beste sportieve resultaten, raden wij aan om lekker te variëren. Het belangrijkste is dat je gaat afvallen met deze 10 fitnessartikelen op een leuke manier. Zo is het ook gemakkelijker om het vol te houden.

Om een voorbeeld te geven over variërend afvallen, heb je voor cardio een aantal manieren. Zo kan je kiezen voor de hometrainer, een loopband, een roeitrainer of een crosstrainer. Als je gevarieerd aan de slag gaat met deze cardio apparaten, maak je telkens andere bewegingen. Dit brengt zijn voordelen met zich mee.

Ben je benieuwd? Lees dan gerust verder en begin snel aan het afvallen met deze 10 fitnessartikelen.

Met cardio afvallen?

Het afvallen met cardio is één van de meest effectieve manieren om af te vallen. Vooral als je dit in combinatie met bijvoorbeeld krachttraining doet. Dit moet je dan ook combineren met voeding, waar we straks op terugkomen.

Het is alleen maar goed om regelmatig aan cardio te doen. Maar om af te vallen met cardio is het dan ook fijn dat je daar de juiste fitnessartikelen voor hebt. Zo kan je afvallen met fitnessartikelen die je thuis kan toepassen of lekker in de buitenlucht. Het is dan ook makkelijk als je de spullen thuis ter beschikking hebt.

Het is aan jou, maar afvallen met fitnessartikelen brengt gegarandeerd succes op. Is jouw doel om snel af te vallen met cardio? Hoe intensiever jij traint, des te meer je verbrand. Er wordt aangenomen dat jouw doel is om snel af te vallen? En je wilt dit combineren met cardio? Dan moet je overwegen om de intervalmethode uit te proberen. Natuurlijk zijn er naast de intervalmethode ook andere mogelijkheden, maar hiermee verbrand je meer dan met een duurtraining.

Wat je wel moet weten, enkel cardiotraining is niet voldoende. Wat ook wel logisch klinkt. Het is niet even op de loopband of crosstrainer en je valt af. Het komt er allemaal bij afvallen op neer dat je aan een calorietekort moet zitten. Is dit niet het geval? Dan val je dus ook niet af! Het is dus ook belangrijk om op je voeding te letten.

Is voeding tijdens afvallen zó belangrijk?

De rol wat voeding namelijk speelt, is veel belangrijker dan cardio. Want één van de meest voorkomende valkuil als het gaat om afvallen, is honger. Bij het verliezen van gewicht zorgt dit vaak in de meeste gevallen voor trek in zoetigheid. Hieruit kan je wel concluderen hoe belangrijk de factor voeding is. Om jou een beter beeld te geven over hoe belangrijk de rol van voeding is, volgt hier een voorbeeld.

Als jij gaat trainen maar verkeerd voedsel eet, is het sporten voor niks geweest. Het is dan ook belangrijker om eerst op je voeding te letten. Een voedingsschema is de eerste stap die je kan overwegen, als je wilt gaan afvallen met voeding. Om over de juiste voedingsschema te beschikken is de tweede stap. In principe ben jij dé geschikte persoon voor een voedingsschema op te stellen. Jij weet als niemand anders wat jouw voorkeuren zijn. Die verschillen per persoon.

Je mag maar 400 calorieën tekort komen. Ga je hieronder reageert je lichaam daar op. Dit met allerlei chronische reacties. Is dit onder controle? Dan is cardio aan de beurt. Cardio is namelijk goed voor je hart en bloedvaten. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele voordelen van cardio.

Afvallen doe je dus met cardio en door middel van op je voeding te letten. Blijf gerust lezen, want met de 10 onderstaande fitnessartikelen word afvallen makkelijker!

Gegarandeerd succesvol afvallen

Afvallen met fitnessartikelen kan je op talloze manieren doen. Het ligt eraan wat het beste bij jou past. Dit kan je onder andere realiseren door middel van fitnessartikelen. Voorbeelden van fitnessartikelen zijn kettlebells, hometrainer, crosstrainer en dumbbells. Ben jij van plan om te gaan trainen met fitnessartikelen of cardio? Door middel van met deze opties aan de slag te gaan, zal je ook je spieren opbouwen. Misschien is dit niet jouw doel, maar het heeft zijn voordelen. Door spieren op te bouwen zorg je ervoor dat je nog meer verbrand in de rustfase.

Zeg maar gedag tegen al die overtollige vet. Afvallen gaat niet moeilijk meer zijn met deze 10 fitnessartikelen.

1. Hometrainer

Vind jij fietsen leuk om te doen? Dan is ongetwijfeld de hometrainer de beste manier om af te vallen. Je hebt diverse soorten hometrainers. Hometrainers bestaan uit of te wel een vliegwiel of kan je je eigen fiets monteren. Tegenwoordig bestaan er zelfs hometrainers waarbij je een kleiner of zelfs helemaal geen vliegwiel nodig hebt. Dit om de hometrainers een stuk lichter te maken.

Om je hartslagfrequentie te meten, word hiervoor metalen elektroden in de handvatten ingebouwd. Wil jij dit toch wat accurater doen? Dan kan je ervoor kiezen om rond de borstkas een band te dragen. Deze band communiceert draadloos met je hometrainer. Dat is wel zo makkelijk, omdat zonder deze band je je handen op de stuur moet houden. Zonder je handen op de stuur te plaatsen, kan de elektroden je hartslag niet meten.

Daarnaast, met de hometrainer belast je minder de knieën en enkels. Dit is dus een goede optie voor mensen die snel last krijgen. Als je te maken heb met ernstige overgewicht, word er ook adviseert om voor de hometrainer te kiezen. Het afvallen verloopt wat soepeler met de hometrainer.

2. Crosstrainer

Als we het gaan hebben over een crosstrainer, betekent dit dat je heel je lichaam gebruikt. Er is dan sprake van het trainen van verschillende spieren. Je benen, buik, borst, schouders, armen en rug. Een crosstrainer (ook wel een elliptical machine genoemd) is één van de cardio toestellen waarmee je vet kunt verbranden. Of ze nou in de sportschool staan of bij jouw thuis, het helpt je ook je conditie op te bouwen.

Bij een crosstrainer gebruik je dus heel je lichaam, dit zonder je gewrichten teveel te belasten. Door de handelingen die je uitvoert bij een crosstrainer, is de kans op blessures ook kleiner. Ben jij iemand die gevoelig is aan blessures? Of heb jij snel last van je gewrichten? Dan is gegarandeerd een crosstrainer een veilige manier om af te vallen. Er is niet maar één soort crosstrainer, je hebt diverse soorten. Deze crosstrainers zijn verspreid over verschillende merken en afmetingen met elk zijn unieke eigenschappen.

Beste koop

Verkrijgbaar bij

bol.com (€289,99)

3. Loopband

Deze fitnessapparaat de loopband behaal je de meeste resultaten. Bij het gebruik maken van een loopband verbrand je namelijk de meeste calorieën. Hieruit kan je wel halen hoe geschikt de loopband is om af te vallen. Maar een loopband is niet enkel en alleen te gebruiken om af te vallen. Nee, sterker nog ben je aan het revalideren? Dan kan een loopband uitermate geschikt zijn.

Je krijgt te maken met een veelzijdig fitnessapparaat. Ben jij het beu om in weer en wind de deur uit te moeten gaan? En je bent het zat om afhankelijk te zijn van het weer? Of wil jij simpelweg je gewrichten ontlasten? Met dit fitnessapparaat heb je de mogelijkheid om te wandelen of om te gaan hardlopen. De keuze is aan jou. Hou er wel rekening mee om eerst op te gaan bouwen. Eenmaal als je gaat hardlopen komt er namelijk gewicht op je knieën en enkels. Bouw dus op waardoor je hier minder problemen mee krijgt.

4. Roeitrainer

Het ligt aan jou hoe jij een roeitrainer benoemd. Het word door sommige als roeimachine of een roeitoestel genoemd. Met een roeitrainer word de nadruk voornamelijk gelegd op je bovenlichaam. We hebben het hier voornamelijk over je benen, rug en armspieren. Dit wilt niet wegnemen dat je met een roeitrainer niet je gehele lichaam aan het werk zet. Dit is wel het geval. Maar de meeste kracht haal je toch wel uit je bovenlichaam.

Om doelgericht te gaan afvallen met de meeste fitnessartikelen, is er de optie om gebruik te maken van hartslagzones. Met deze optie spreek je echt de vetverbranding aan. Want als er een cardio toestel is, waar je de benodigde resultaten mee behaal dan is het wel de roeitrainer. In tegenstelling van een hometrainer is het namelijk een stuk intensiever.

Zo bestaat een roeitrainer dus uit talloze voordelen. Het trainen met een roeitrainer zorgt voor het spieropbouw van je benen, buik, rug, schouders en armen.

5. Buiktrainer

Een buik of te wel buikspiertrainer, is iets wat je niet over het hoofd mag zien. Wel moet je weten dat er verschillende soorten zijn. De meeste kunnen gebruiken worden door zowel beginners als gevorderden. Bij de ene word de aandacht vooral gericht op de buik, terwijl de andere je gehele bovenlichaam aanpakt. Maar heb jij bijvoorbeeld last van nek klachten? Dan is het verstandig om een buiktrainer met nekondersteuning te kopen. Door middel van een nekondersteuning maakt dit het trainen eenvoudiger. Dit alles om het vol te blijven houden!

Dit fitnessapparaat helpt jou met je doel te bereiken. In de reis om af te vallen, is een strakkere buik toch wel iets wat je wilt gaan realiseren. Een strakkere buik betekent sterke buikspieren. Waar sterke buikspieren goed voor zijn, is het effectievere ademhaling en een stabielere romp. Ben jij benieuwd waarom het een must is om je buikspieren te trainen? Dit is namelijk belangrijk voor goede algemene spiercoördinatie en timing van je gehele lichaam. Vandaar dat het bij sporters zo belangrijk is om buikspieren te trainen.

6. Dumbbell

Dumbbells of halters ook wel genoemd, is een handig hulpmiddel om mee te trainen. Het gaat hier om een fitnessartikel waarmee je vrijwel elke spier in je lichaam kan trainen. Wel zo handig toch? Met dumbbells heb je dus weinig nodig om een volledige workout samen te stellen.

Ga je benen trainen? Of armen? Of toch een schouder workout? Dit kan allemaal aangezien dumbbells redelijk compact zijn. Je kan ermee de fitnessoefeningen: squats, bicep curls en shoulder press doen. Dumbells zijn dus te gebruiken voor vrijwel elke spiergroep goed te trainen.

Naast dat je dumbbells kan gebruiken voor vrijwel elk spiergroep, is het ook te gebruiken voor iedereen. Deze voordeel komt omdat de gewicht makkelijk te veranderen is met bijvoorbeeld gewichtsschijven. Zo kan je lekker trainen met de juiste intensiteit.

Het ligt ook aan de doel die je wilt bereiken met de dumbbells. Dumbbells zijn onder andere te gebruiken voor het opbouwen van je spierconditie. Buiten dit, worden dumbbells voornamelijk gebruikt voor krachttrainingen.

7. Kettlebell

Kettlebells zijn erg populair geworden in de afgelopen jaren. Dit heeft de kettlebell te danken aan zijn effectiviteit tijdens trainingen en zijn veelzijdigheid. Dit zijn niet de enige voordelen die je hebt aan kettlebells. Zo ontwikkel je een sterke hand en zijn alle spiergroepen te trainen. Veelzijdigheid is zeker aanwezig! Zo kan iedereen trainen met een kettlebell, van een beginnende tot gevorderde sporter.

Bij het denken aan een kettlebell, is hoog intensief trainen voornamelijk de bedoeling. Kettlebells vallen dan ook onder een hoge intensieve interval training. Een hoog intensief training in een kort tijdsbestek. Dit is hoe je intensieve interval training beschrijft in 1 zin.

Je kan jezelf misschien wel inbeelden hoeveel voordelen kettlebells hebben. Zo train je met kettlebells op basis van functionele kracht. Functionele krachten kan je zien als de bewegingen die je bewust en onbewust maakt. Ook worden de gespannen spieren versoepelt, waarnaast de zwakke spieren versterkt worden.

8. Weerstandsband

Met weerstandsbanden ook wel fitness elastiek of resistance band genoemd, heb je te maken met een effectieve aanpak. Een effectieve aanpak om je spieren te ontwikkelen en vetverbranding te bevorderen. Dit staat in het kader van afvallen zou je zeggen toch?

Je profiteert ook nog eens van een aantal voordelen. Doordat je met weerstand traint, is er veel minder kans op blessures en overbelasting. Maar opgelet, je moet weten in wat voor weerstandniveau je zit. Er zijn namelijk verschillende weerstandniveaus voor beginnende tot aan gevorderde sporters.

Met weerstandsbanden heb je de luxe om fitnessoefeningen uit te voeren. Denk aan de fitnessoefeningen crossover, bicep curls of de bench press. Weerstandsbanden helpen jouw ook met het verbeteren van je techniek. Je hebt talloze voorbeelden waar een weerstandband je bij helpt. Een voorbeeld om je techniek te oefenen voor squats, lus de weerstandsbanden rond je benen. Bij het uitvoeren van deze oefening ligt de focus op je knieën. Dit om je knieën niet te ver naar binnen te laten gaan.

9. Fitness bal

Je hebt verschillende benamingen voor een fitnessbal. De ene noemt het een fitnessbal, een gymbal, terwijl een ander het een zitbal of fysiobal noemt. Ongeacht de benaming, kan je genoeg kanten op met een fitnessbal. Zoals benoemd, zijn fitnessballen geliefd bij fysiotherapeuten. Waarbij het vaak een onderdeel is van revalidatietrainingen. Daarnaast worden fitnessballen gebruikt in de sportscholen. Het is een geliefd fitness product in de sportschool. Maar wist jij dat het ook steeds meer geliefder word voor thuis?

Hiermee train je je core en kan je een heleboel verschillende spiergroepen versterken. Nog een paar voorbeelden waarvoor fitnessballen worden gebruikt is bij balansoefeningen of pilates. Dit fitness product word ook gebruikt door zwangere vrouwen. Vaak hebben zij last van niet de juiste houding aan te houden. Wat het zitten op een fitnessbal voor zorgt is het verbeteren van je houding. Het zitten op een fitnessbal brengt jouw meer bewustheid bij van de houding die je aanneemt. Dit in vergelijking wanneer je op de bank hangt of op een stoel zit.

Met een fitnesbal heb je te maken met verschillende groottes. Afhankelijk van je lichaamslengte is de juiste grootte te bepalen. Hieronder vind jij een overzicht zodat je de grootte kan bepalen.

Lichaamslengte in cmDiameter fitnessbal in cm
– 155Ø 45
155 – 165Ø 55
165 – 178Ø 65
179 – 190Ø 75
190 +Ø 90

10. Fitnessmat

Als je thuis wilt trainen, heb je vaak te maken met grondoefeningen. Denk maar aan planken, andere buikspieroefeningen en push ups. Maar vergis je niet tussen fitnessmatten en vloermatten. Vloermatten zijn namelijk de matten die je in de sportschool tegenkomt op de vloer. Dit zijn voor de demping van het geluid of het voorkomen van krassen.

Bij een fitnessmat kan je in de war raken met een yogamat. Beide lijken wat op elkaar maar hebben wel hun verschillen. De verschil zit hem met name in de dikte. Het is aan jouw om te bepalen waar je de fitnessmat voor wilt gaan gebruiken. Neem je bijvoorbeeld de houding aan waarbij je veel op je knieën zit? Dan wil je voor de wat dikkere fitnessmat gaan. Een fitnessmat is dikker dan één centimeter, waar naast de dikte van een yogamat onder één centimeter ligt. Meestal zijn dit yogamatten van ongeveer tussen de 3 tot 8 millimeter. Wil je meer stabiliteit of een antislip oppervlak? Dan zijn de yogamatten dé oplossing voor jou.

Geef een reactie